200 000 m3 snö formas till Sveriges största Snowpark

Kläppens Snowpark har rankas som Sveriges bästa i över ett decennium. De har arrangerat allt i ifrån träningsläger inför OS till VM i snowboard och freeski. Parken är enkel att ta sig till och har en egen snabb ankarlift som gör att åkarna får ut många åk på en dag. Det är några av alla ess de har i rockärmen. 

Hemligheten bakom Kläppens omtyckta Snowpark är att det är proffs själva som bygger och formar parken. Ashley Lawrence är designern och hjärnan bakom parken. Ashley kommer från början från Australien och började jobba på Kläppen 2010. Han har jobbat med snowpark-design i snart 10 år. Allt är noga genomtänkt från rail, hopp till mjuka landningar. Ashley vet exakt vad en åkare efterfrågar i parken och vill alltid komma med något nytt och överraskande inför varje säsong. Han har stor yta att jobba med för sina idéer, faktiskt lika stort som 14 fotbollsplaner för att vara exakt.  Kläppen är även ensamma i Sverige med sin 120m långa halfpipe

För de flesta gästerna är det ett imponerande skådespel som utspelar sig på färden upp i stolsliften, och man sitter verkligen på första parkett. Musiken dunkar i tank med åkarnas prestationer. Svårt att inte bli imponerad.

klappen.se

DELA DETTA INLÄGG