Vattentät actionkamera med 4K från Ricoh

Ricoh WG-M2, så heter den nya modellen som är tänkt att ge alla andra på marknaden en tuff match. Just genom att vara tuff redan direkt ur kartongen, utan inköp av extra tillbehör som t.ex. undervattenshus, är kameran tänkt att tilltala många actionsugna.

Ricoh WG-M2 filmar i 4K/30p med en bildvinkel på hela 204 grader. Denna supervidvinkel gör att man får med mer på bilden än med andra jämförbara kameror på marknaden. Kameran är vattentät ned till 20 meter (motsvarande IPX8 eller JISClass) utan något löst undervattenshus och klarar fall från 2 meter. Den är dessutom köldtålig ned till -10℃.

Några av nyheterna på WG-M2 är att kameran vibrerar som signal till användaren vid start och stopp, möjlighet att vända bilden i kameran, på sidan eller upp och ner, när det är önskvärt p.g.a. montering, och automatisk vitbalans vid undervattensfilmning.

WG-M2 har inbygg WiFi och fungerar ihop med appen ”Image Sync”. Man kan styra kamerans funktioner och även titta på videoupptagning live om kameran är inställd på Full-HD (1920×1080 pixlar), eller HD (1280×720 pixlar). Man kan även överföra bilder och video till sin mobila enhet och spela upp, redigera och dela via sociala medier.

Det finns ett stort utbud av tillbehör från Ricoh så klart. Kameran har dock en standard stativgänga vilket gör att man kan använda sina befintliga kameratillbehör om man vill.

Övriga funktioner

  • 1,5” LCD skärm med 115,000 bildpunkter
  • Supervidvinkel även vid stillfotografering (8MP) med 202 graders bildvinkel
  • Snabb serietagning med åtta bilder per sekund
  • Stort känslighetsområde med ISO-inställning; 200 till 6400
  • Inbyggt minne på 68MB. Utbyggbart med micro-SD

Kameran börjar levereras i början av april 2016 och kommer att kosta 3,499kr
(inkl. uppladdningsbart li/jon-batteri, laddare, USB-kabel, lins-skydd och undervattens-linsskydd)

DELA DETTA INLÄGG