5 tips för dig som vill ha med din mobil ut i naturen

Dagens mobiltelefoner är egentligen små datorer som inte är tänkta att använda sig av medan man är ute i skog och mark och det är lätt hänt att man antingen får skador på dem på grund av att man tappar den eller att den får fuktskador. Hur kan du på bästa sätt skydda din telefon medan du är ute och hur kan du få ut mesta möjliga av din smartphone? Vi kollar närmare på några tips för dig som är aktiv på fritiden.

Skydda din telefon mot stötar

En av de viktigaste sakerna är att skydda mobilen mot skador som kan uppstå när den tappas, eller stöter emot något hårt. Vi rekommenderar att man först och främst skaffar en liten väska, eller ett fodral, som man kan bära telefonen i. Ett mobilskal som är hårt och ett skärmskydd är också ett måste. Tillsammans kommer de att se till att du alltid har en telefon som är hel och fungerar när du behöver den.

Fukt och vatten är mobilens värsta fiende

Det finns telefoner som är helt vattentäta men om du inte äger en sådan, eller om du är osäker på om just din mobil tål vatten så är det viktigt att skydda den även mot vätan. En vanlig hederlig fryspåse som man knyter fungerar väldigt bra och man kan använda telefonen medan den ligger kvar i. Vill du ha mer design så finns det ett flertal olika vattentäta fodral att köpa.

Förläng batteritiden

Ett vanligt problem för oss som gärna befinner oss längre tider ute i naturen är att det är svårt att hitta en plats att ladda sin telefon. Det finns olika sätt att förlänga batteritiden på och det är ofta också en god idé att ta med sig ett extra batteri.

  • Stäng av onödiga appar och funktioner som drar ström medan du är ute för att spara på batteriet. De drar mer ström än man tror även när telefonen är i viloläge och att se batteri på 5% när man verkligen behöver den är aldrig roligt.
  • Skaffa en powerbank som du laddar hemma. Med den kan du sedan ladda upp din telefon eller surfplatta flera gånger vilket gör att du till och med kan ligga i tältet och spela roulette online på natten utan att bekymra dig över att behöva spara på batteriet.
  • Solcellsladdare är också en bra investering men då det inte alltid är soligt i Sverige så kan man komplettera det med en handdriven laddare som fungerar som en dynamo. Man vevar helt enkelt till mobilen är laddad.

Använd kameran

Det finns idag nästan ingen telefon som saknar kamerafunktion och de är också av riktigt bra kvalitet. Du kan både filma och ta bra foton med din mobil och behöver således inte bära med dig en videokamera eller en digitalkamera när du är ute. Dessutom så finns det också ett flertal bra appar du kan ladda hem för att redigera dina bilder direkt i mobilen så att du kan dela dem direkt på sociala medier eller med dina vänner.

För dig som vandrar i fjällen

Tänk på att din telefon inte alltid har täckning om du befinner dig långt ute i naturen. Du kan inte alltid roa dig på kvällen med onlinespel från onlineroulette.se och framför allt så kan det bli problem om någon ska försöka hitta dig! Se till att du alltid lämnar statusrapporter medan du är på vandring. Du kan skicka ett sms eller ringa hem och meddela var du befinner dig för att minska sökområdet om något skulle gå snett och du behöver räddas. Tänk på att det kan ta tid mellan dina rapporter och att du redan från början har ett bestämt tidsintervall så att dina nära och kära kan kalla på hjälp om de inte hört av dig inom utsatt tid.

DELA DETTA INLÄGG