Garmin® presenterar tre nya modeller av fēnix® 3 Sapphire

Garmin presenterar nu tre nya fēnix® 3 Sapphire multisport-klockor med GPS. De nya modellerna har nya aktivitetsprofiler för golf, SUP (stand up paddle) och rodd och flera löpanalysfunktioner som avancerad löpdynamik och fysiologiska mätningar. En av modellerna har dessutom Garmin Elevate™ handledsbaserade pulsteknik.

– fēnix 3 är en av våra populäraste klockor och vi är stolta över lanseringen av de tre nya modellerna, säger Martin Resch, produktchef för Garmin Outdoor.

– Dessutom är det extra kul att kunna erbjuda Garmin Elevate technology även i fēnix-serien, och de uppdaterade klockorna kommer tilltala användare oavsett om de är ute och springer, skall till kontoret eller spela golf.

fēnix 3 stoltserar med avancerade tränings- och navigeringsfunktioner, men den är också stilig nog att ha på sig till kontoret. Den nya fēnix 3 Sapphire levereras med både klassiskt läderarmband och ett svart nylonband som du snabbt kan växla mellan beroende på tillfälle. fēnix 3 Sapphire finns även med Garmin Elevate handledsbaserad pulsmätning och levereras då med svart silikonband. Med Garmin Elevate handledsbaserade pulsteknik, kan du träna när och var du vill utan pulsband runt bröstkorgen. Med fēnix 3 HR på handleden har du koll på din aktivitet dygnet runt vare sig du tränar eller tar en promenad. Den mäter dina dagliga intensiva minuter och din sömn och för sedan över all data trådlöst till Garmin Connect™ mobil app där du kan följa upp dina framsteg.

Garmin_fenix_lineup_2

För de mest krävande sporterna och expeditionerna finns fēnix 3 Sapphire Titanium. Det är en premiumversion som kombinerar tålighet med minimal vikt tillsammans med den höga kvalitet som man kan förvänta sig av Garmin.

Avancerad löpdynamik finns i flera av Garmins klockor idag. Funktionen är nu utvecklad med mer data och innefattar även fysiologiska mätningar1 för att du som löpare skall bli mer medveten om hur din kropp fungerar under träningen, kunna undvika skador och förbättra din prestanda. De nya värdena innefattar:

  • Steglängd: Mäter din steglängd i realtid.
  • Markkontakttid inkl. balans: Mäter varje ben separat, så du belastar kroppshalvorna lika och undviker skador.
  • Vertikal svängningsrörelse: Visar hur effektiv din löpteknik är.
  • Mjölksyratröskel: Uppskattar din nivå av ansträngning utifrån hjärtfrekvens och tempo.
  • Stressbelastning (Stress score): Mäter variationer inom pulsfrekvenser för att kunna göra en bedömning av din totala stressnivå innan du ger dig ut på en löptur.
  • Prestationsförhållande: Visar hur du presterar i början och under turen i förhållande till ditt genomsnitt.

Alla nuvarande fēnix 3 kan uppdateras för att få de nya avancerade löpdynamik-funktionerna, samt de nya aktivitetsprofilerna för golf, SUP och rodd. Via Garmin Connect mobil app, kan du komma åt mer än 40.000 golfbanor över hela världen med avstånd till green och hinder och även använda klockan som digitalt scorecard. Med den nya SUP/Rodd funktionen kan du mäta dina paddeltag och bedöma dess effektivitet.

De nya fēnix 3 modeller är kompatibla med Connect IQ för ändlösa anpassningsmöjligheter. Genom Connect IQ i mobilappen Garmin Connect kan du ladda ner appar, widgets, urtavlor och datafält och anpassa din fēnix 3 efter dina individuella behov.

Nya fēnix 3 Sapphire-modellerna beräknas finnas tillgängliga i februari 2016.

fēnix 3 Sapphire med läder och nylonband och fēnix 3 Sapphire HR kommer att ha en rekommenderat cirkapris på 6 399: – och fēnix 3 Sapphire Titanium8 599: –

DELA DETTA INLÄGG