Utmana OS-medaljörer i en duell via Helly Hansens app

Nu kan de som vill anta en utmaning genom att spana in den nya Winter Duellen på Helly Hansens app. Den erbjuder sina användare en möjlighet att utmana sina Facebook vänner eller varför inte främmande atleter runtom i världen till en fem veckors löprunda. Den deltagare i varje duell som springer det högsta antalet mil på fem veckor, vinner hela tävlingen.

Appen har koll på distans, tid, väderinformation och kartrutter. Appen ger deltagaren möjlighet att jämföra sig med andra ivriga löpare och till och med Helly Hansens ambassadörer såsom Kaylin Richardson eller Anna Haag. Varje användare skapar en personlig profil på appen, som automatiskt parar ihop dem med en annan användare som står på en liknande konditionsnivå. Detta baseras på löpningsfrekvenser och medeltalet av kilometer sprunget på en vecka.

En motståndare kan vara en löparfantast på andra sidan jordklotet eller en av Helly Hansens atleter inom skidåkning, klättring eller löpning. Appen innehåller även en chattfunktion, vilket möjliggör en konversation mellan dig och din motståndare under den fem veckor långa löptävlingen.

Winter Duell funktionen finns tillgänglig på Helly Hansens app och pågår fram till februari 2015. Vinnaren med det längsta resultatet blir inbjuden till ett av Helly Hansens träningsevent: The Boulder Bolder run i Colorado eller Beauty & the Beast, det tuffaste maratonloppet i Storbritannien. Här ingår startavgift, transport och logi, vilket betyder att det enda vinnaren behöva tänka på är att visa framfötterna då loppet sätter igång!

För mer information, www.hellyhansen.com/winterduel/

DELA DETTA INLÄGG