Petzl-ULTRA-WIDE

Tusentals små ljusstarka lampor lyser upp Mont Blanc 26-28 augusti

Petzl-ULTRA-WIDE The North Face Ultra Trail du Mont Blanc är ett ultra maratonlopp runt Mont Blanc på cirka 166 kilometer som tar löparna mer än 9 500 höjdmeter. Mer än 6 000 löpare står på startlinjen och första målgång är cirka 21 timmar senare. Under de mörka timmarna tar sig löparna fram med hjälp av små ljusstarka pannlampor. Petzl ULTRA WIDE är en av lamporna som tar deltagarna mot målet.

Petzl ULTRA WIDE ger säkerhet under dygnets mörka timmar
Utmaningen är stor, vyerna fantastiska och äventyret kittlande. Loppet startar i Charmonix och löparna rundar Mont Blanc på stigar som tar sig längs bergsidorna och högt upp på höjder i Frankrike, Italien och Schweiz. Petzl är officiell partner och medverkar med ljusstarka, pålitliga och driftsäkra pannlampor till löparnas säkerhet under loppets mörka timmar. En av lamporna som visar vägen under The North Face Ultra Trail du Mont Blanc är Petzl Ultra Wide.

Driftsäker med bred ljuskägla för krävande aktiviteter
Ultra Wide har ett brett ljusfält. Lampan lyser med full effekt i en vid och intensiv ljusstråle under hela brinntiden. Ljuset ger bra sikt åt sidorna och rejält med ljus på marken så löparna hela tiden kan se var de sätter sina fötter och följa stigen som ringlar fram på många utsatta ställen. Ljusfältet är hela 180 grader.

Välj mellan fyra olika ljuslägen för maximal ljusstyrka eller lång brinntid
Ljusflödet kan regleras och anpassas till mörkrets alla timmar. Bekvämt och säkert för löparna som både utnyttjar batteriets brinntid maximalt och kan springa med perfekt ljus när mörkret faller, under nattens mörkaste timmar och i gryningen när solen åter stiger. Med en litet reglage på sidan av lampan väljer löparna snabbt och enkelt vilket av lampans fyra ljuslägen man önskar. Lamphuvudet är ställbart och pannbandet elastiskt. En finess som gör att löparna kan justera lampan för bästa bekvämlighet och perfekt ljus.

Ultra Wide är designad för aktiviteter som behöver en bred ljuskägla. Det är en perfekt pannlampa för krävande aktiviteter som löpning, orientering och skidåkning. Batteriet är uppladdningsbart och sitter i nacken. Ultra Wide är oerhört driftsäker under alla väderförhållanden och är till och med stormsäker med klassning IP 66.

Generalagent för Petzl i Sverige är C2 Vertical Safety.

Petzl-ULTRA-WIDE FAKTA Petzl ULTRA WIDE

  • Ljusflöde: 300 lumen vid maximalt ljusläge 4.
  • Ljuskälla: 6 vita super-LED.
  • Räckvidd/Brinntid ljusläge 1: 17 m/25 timmar, ljusläge 2: 32 m/9 timmar, ljusläge 3: 41 m/4 timmar 45 minuter och ljusläge 4: 59 m/1 timma och 30 minuter.
  • Fästen och tillbehör för montering på hjälm, cykelstyre med mera.
  • Stormsäker IP 66.
  • Batteri uppladdningsbart ACCU2 batteri.
  • Vikt inkl batterier 370 gram.
  • Garanti 3 år.

www.petzl.com | www.ultratrailmb.com | www.c2safety.com

DELA DETTA INLÄGG