hammarby-hill-xc

Träd istället för medaljer på fjärde Hammarby Hill

hammarby-hill-xc Mountainbikeloppet Hammarby Hill XC hålls den 17 september. Som förut är platsen Hammarbybacken i Stockholm, och deltagarna får ta sig an en bana i vackra Nackareservatet med Hammarbybacken som kraftprov. Istället för att dela ut medaljer till deltagarna kommer arrangörerna i år att plantera träd i Vi-skogen.

Hammarby Hill XC startades 2008 och har växt till ett fullödigt mtb-lopp med klasser för alla; elit, motionär och barntävlingen Lilla Hillen. Tävlingen går på en 20km lång varvbana i Nackareservatet och lockar årligen dryga 500 cyklister. Cyklisterna kommer i år inte att få någon medalj efter fullföljt lopp – men väl ett diplom och ett tack för bidrag till Viskogen.

– Ja, vi har funderat fram och tillbaka när det gäller medaljer, säger tävlingsledare Jonny Engel, OK Ravinen. Men nu har vi bestämt oss för att istället för medaljer plantera träd, det känns mer rätt i hjärtat. Barnen som cyklar Lilla Hillen kommer dock att få en medalj att hänga runt halsen när de kommit i mål.

Den summa som arrangörerna skulle ha lagt på att ta fram medaljer skänks nu alltså istället till Vi-skogens planteringar i Afrika.

Samtidigt som Hammarby Hill avgörs hålls tävlingar och uppvisningar i Big Air och Bunny Jump, och cykelbutiken Cyklotekets leverantörer finns på plats med fina erbjudanden till publik och tävlande. Ett litet cykelområde för de minsta ställs i ordning och Skistars servering håller öppet hela dagen.

www.hammarbyhillxc.se

DELA DETTA INLÄGG