Topografiska kartor för hela Skandinavien, direkt i mobilen.

Nu finns äntligen ett heltäckande utbud av topografiska kartor för hela Skandinavien! WinguSoft AB, som ägs av bröderna Peter och Kristian Jaksch, har släppt en ny version av Androidappen MapApp Topo där numera även Danmark och Finland ingår. Sedan tidigare har Sverige och Norge funnits med. – En stor fördel är att kartorna för Sverige och Norge är sammanhängande, säger Peter. Detta gör det möjligt att få bra kartor över Svensk-Norska gränsen, vilket inte har varit möjligt med befintliga lösningar tidigare.

MapApp Topo är en Androidapp med högupplösta topografiska kartor. Appen är det självklara valet för alla som är intresserade av vandring, mountainbike, kajak och jakt, bara för att nämna några exempel. MapApp Topo har stöd för att visa aktuell position och kompassriktning. Det går också att skapa intressepunkter och logga färdvägar samt exportera och importera dessa. Det finns också ett mycket användbart verktyg för att mäta avstånd.

Sedan lanseringen i början av 2014 har mycket hänt med appen. – Vi har haft en bra dialog med flera av användarna och tagit till oss av synpunkter och lagt till funktioner som efterfrågats, säger Peter. Kartmaterialet kommer från respektive lands kartmyndighet och standardskalan för kartorna är 1:50 000 (1:100 000 för vissa delar av fjällkedjan i Sverige). För Danmark erbjuds dock kartor i skala 1:25 000, något som ger markant bättre detaljrikedom. – Vi hoppas kunna erbjuda denna skala som standard i framtiden eftersom vi numera har möjlighet att skapa egna kartor från rådata, säger Kristian.

MapApp Topo kan laddas ner gratis från Google Play. För varje land som är inkluderat i MapApp Topo går det att ladda ner en kostnadsfri översiktskarta i skala 1:1000 000. Inne i översiktskartan går det att köpa högupplösta topografiska kartrutor. Priset för en 25 x 25 km kartruta är 20 kr.

Planerna för framtiden innefattar bland annat fortsatt expansion inom Europa samt möjlighet att skapa grupper av användare som kan se varandras positioner, något som skulle vara användbart exempelvis vid skallgång efter försvunna personer.

mapapptopo.se

DELA DETTA INLÄGG