NeoAir XTherm

Therm-a-Rest NeoAir Xtherm hjälper dig att hålla värmen året om

NeoAir XTherm Under vinterhalvåret och våren har vi vid ett antal tillfällen testat det ultralätta fyrsäsongsliggunderlaget Therm-a-Rest NeoAir Xtherm. Ett liggunderlag som med sin låga vikt, goda isolationsförmåga och kompakta packvolym är ett liggunderlag såväl för den kräsne gramjägaren och fryslorten.

Therm-a-Rest NeoAir Xtherm är det varmaste liggunderlaget i företagets NeoAir-serie och även ett av de absolut varmaste ligunderlagen på marknaden, framförallt när det kommer till liggunderlag utan extra isolation i form av dun eller syntetiska material. Isolationen får du som användare genom fyra stycken värmereflekterande lager inuti Xtherm. Detta gör det 110 gram (storlek L) tyngre och ger ett R-värde (isoleringsvärdet) på 5,7 i jämförelse med sommarvarianten av NeoAir som har 3,2. En klart märkbar skillnad som gör att det även fungerar på vintern.

NeoAir-underlagens konstruktion kallas Triangular Core Matrix, en konstruktion som ska bidra både med stabilitet och stöd, vilket det även gör. Ihoprullat och nerstoppat i packpåsen så är liggunderlaget mycket kompakt även fast det är storlek L som testats som med sina 196 cm är ett rejält liggunderlag. Packpåsen som medföljer kan även användas som pump, det fungerar bra men är inte så smidigt och tar en del tid. Det står även i manualen att liggunderlaget kan blåsas upp manuellt, vilket också gjorts vid de allra flesta tillfällena då det gått betydligt fortare. Cirka 20 kraftiga utblås ska räcka enligt manualen och även det stämmer hyfsat bra.

Vid första anblick och kläm och känn-tillfälle så verkar Xtherm mycket prassligt, men när det väl är uppblåst så märks inget av detta. Det 6,3 cm tjocka Xtherm inbjuder istället till en mycket bekväm vila och markylan är inget du märker något av, varken under vinter eller vår. Under vinterns långfärdsskridskoturer fick Xtherm även följa med som sittunderlag, det passade alldeles lagom för 3-4 personer som vill sitta bekvämt och varmt.

Therm-a-Rest NeoAir Xtherm tingar ett ganska högt pris, men eftersträvar du låg vikt, liten packvolym, bekväm sömn, god kvalitet och framförallt ett varmt liggunderlag så är en investering på dryga 2000 kr beroende på storlek inte hela världen. Förhoppningsvis så kommer ju detta liggunderlag vara din trogne kamrat i varmt och kallt under många år framöver.

Vikt: S: 310 g / M: 410 g / Reg: 430 g / L: 570 g
Längd: S: 119 cm / M: 168 cm / Reg: 183 cm / L: 196 cm
Vidd: S: 51 cm / M: 51 cm / Reg: 51 cm / L: 63 cm
Packpåse:  S: 23×9 cm / M: 23×10 cm / Reg: 23×10 cm / L: 28×11 cm
Capris:  S: okänt / M: 2200 kr / Reg: 2300 kr / L: 2500 kr
  • Vikten
  • Håller markkylan borta utan problem
  • Packvolymen
  • Priset

www.cascadedesigns.com

 {gallery}gallery/thermarest_xtherm:100:100:0:0{/gallery}

DELA DETTA INLÄGG