father camping with kids

Campa med familjen

Att ta med sig familjen på en campingsemester är en bra idé på många sätt. Naturupplevelser och friluftsliv är roligt för alla åldrar, samtidigt som det kan få familjen att komma närmare varandra. Med rätt utrustning är det lätt att styra upp en riktigt lyckad campingtur.

Om ni inte är vana campare kan det kännas som att det är mycket som måste planeras innan ni kan ge er ut. Men många överskattar hur mycket utrustning man faktiskt behöver och det är mycket som förblir oanvänt när man väl är på plats. Samtidigt är det vissa saker som är oumbärliga och här tipsar vi om dem:

Sovsäckar och liggunderlag
Underskatta aldrig vikten av bra liggunderlag och sovsäckar. Även om marken ser platt ut när man sätter upp tältet finns det alltid något som stör när man ska sova. Liggunderlag är därför ett måste om du vill att hela familjen ska vakna glada och utvilade. Sovsäckar är också viktigt, för vädret i Sverige är inte alltid förutsägbart. Även om dagen har varit varm kan det bli kyligt på natten och då gäller det att hålla sig varm. Jämför gärna sovsäckar för olika årstider för att hitta modeller som passar till sommaren, hösten eller hela året runt.

Välj rätt familjetält
Fundera på vad som är bäst familjetält för er. Självklart måste det ha tillräckligt med utrymme åt alla, men finns det något annat som är viktigt? Vill ni ha högt i tak, en stor absid där man kan umgås och förvara saker, riktigt bra myggnät eller plats för en kamin? Är det viktigt att tältet är lätt och måste ni kunna sätta upp det snabbt? Var noggrann med att jämföra olika tält, för ett bra tält som passar era behov kan göra hela skillnaden mellan en avslappnad eller stressig semester.

Miljövänliga hygienartiklar
Tänk på att alltid ta mer er miljövänliga tvålar och schampon om ni ska tvätta av er i naturen. Samma sak gäller om ni tvättar kläder eller disk i ett vattendrag. Vanliga hygienprodukter kan skada den känsliga naturen och lämna eviga spår, så ta alltid med er biologiskt nedbrytbara produkter som Sjö & Hav eller något liknande.


Matlagning och redskap
Nybörjarcampare tänker ofta att man ska grilla varje dag, men under en längre campingsemester är det inte alltid praktiskt att tända upp grillen. Kombinera gärna med ett stormkök eller någon annan form av campingkök för att variera. Ibland är det lättast att bara värma på en soppa eller koka pasta med sås. Att välja en camping i närheten av en mataffär kan också vara en bra idé för familjer som har mindre barn.

DELA DETTA INLÄGG