Rekommenderade utomhusäventyr i sommar

Sommaren är här och med den lusten att vara utomhus – ännu mer än under resten av året. Visserligen är vädret inte alltid precis som man vill, men som så många säger: ”Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder.” Om det är dåligt väder kan man dessutom ta tillfället i akt och titta på lite sport istället för att utöva den.

Att titta på sport i sommar

På bet365 finns bettingtips inför sommarens stora sporthändelser. Den kanske största sporthändelsen denna sommar är nog friidrotts-VM i Beijing i slutet av augusti, där det finns många tillfällen att se sina favoritstjärnor. Just friidrottstävlingar är ovanligt roliga, eftersom det händer så mycket samtidigt. Kanske pågår höjdhopp, spjut och löpning på samma gång. Det blir aldrig långtråkigt, för om man inte tycker om en gren kommer alltid en annan snabbt därefter.

Förutom att titta på sport i sommar kan man alltid ”lyssna på sport”. Varje år finns flera idrottare med som sommarpratare i P1 och i år handlar det om fotbollsspelaren Nilla Fischer, före detta ishockeyspelaren Markus Näslund, före detta simmaren Bengt Baron, före detta basketproffset Ben Gorham och den flerfaldige svenske mästaren i taekwondo Arkan Asaad.

Att utöva sport i sommar

Den som föredrar att utöva sport, istället för att bara titta på sport, har också alla möjligheter denna sommar. Man kan gå ut och springa eller cykla i någon motionsslinga i naturen eller bara hemifrån till stan och tillbaka. Man kan dock även välja att göra något mer ovanligt, som exempelvis cykling i terräng. Om man väljer att göra detta och inte har någon erfarenhet av denna sport gäller det att sätta på sig tillräckligt med skydd och vara försiktig. Vi rekommenderar att du ger dig ut med någon som cyklat på samma ställen tidigare och som känner till terrängen.

Ännu en sport som är speciellt populär under sommaren är bergsklättring. För den som vill klättra i berg är det kanske ännu viktigare att ge sig ut med någon som vet vad han gör. Här handlar det både om skyddsutrustning och om teknik och försiktighet. Den som inte vet hur man klättrar i berg på rätt sätt kan lätt skada sig, men den som får rätt vägledning kan ha riktigt roligt och njuta av spänningen av att utmana sig själv.

Något annat som är populärt i sommar är naturligtvis alla sporter som utövas på havet. Det kan handla om simning, vattenskidåkning och så vidare, men även segling är mycket stort. Vissa seglar bara som en del av en dagsutflykt eller för att ta sig från ett ställe till ett annat, medan andra deltar i tävlingar i segling. Det anordnas många tävlingar i segling runtom i landet i sommar och under tävlingarna har du möjlighet att inte bara njuta av bra segling, utan också träffa andra segelentusiaster, både från Sverige och från andra länder.

Sist, men inte minst, är sommaren en perfekt tid för fiske. Fiske är inte en sport som kräver särskilt mycket fysisk träning, men däremot psykisk, i form av tålamod och så vidare. Ha en trevlig sportsommar!

DELA DETTA INLÄGG