the eaves of forbidden city

Peking – en spännande destination för en oförglömlig semester

Peking, huvudstaden i Kina, är en av de mest kulturellt rika städerna i världen. Med en intressant historia, otrolig mat och en mängd sevärdheter, är det en plats som borde vara en favoritdestination för samtliga resenärer. Här nedan finner du tre anledningar till varför du bör överväga att åka på semester i Peking.

Utforska Kinas historia och kultur

Peking är full av historiska sevärdheter och platser som ger dig en inblick i Kinas långa och färggranna historia. Den första platsen att besöka är förmodligen den mest kända: Kinesiska muren. Den här otroliga strukturen sträcker sig över 13 000 mil genom Kina och är en av de sju underverken i världen. 

Besök den förbjudna staden i Peking också, särskilt då det är en plats som en gång var hem för de kejserliga hoven och Himmelens tempel. Den användes dessutom för böner och offerritualer vilket ofta lockar många resenärer till staden.  

Njut av fantastisk mat

Kinesisk mat är känd över hela världen för sina många smaker och varierade rätter, och Peking är inget undantag. Pekinganka är en av de mest kända maträtterna, men det finns också en mängd andra läckerheter att smaka på, inklusive dumplings, nudlar, dim sum och mycket mer. 

För den som är modig nog finns också möjligheten att prova på de mer utmanande maträtterna som gräshoppor, spindlar eller skorpioner på nattmarknaden i Donghuamen.

Upplev Pekings moderna sida

Peking är också en modern stad med ett spännande nattliv, fantastiska shoppingmöjligheter och ett blomstrande konst- och kulturliv. Sanlitun och Gulou är två populära områden som erbjuder en mängd olika barer, klubbar och restauranger för alla smaker. 

För shopping finns det allt från lyxbutiker till små marknader och gallerier. Pekings konst- och kulturliv är dessutom mycket levande med många museer, gallerier och teatrar. 

Redo för avresa?

Kina kritiserades länge för deras tuffa vaccinkrav och restriktioner, men numera är det fritt fram att besöka nästan samtliga områden i landet, så länge du kan uppvisa ett negativt PCR-test 48 timmar innan du flyger. Njut av allt som Peking har att erbjuda, och gör resan till en oförglömlig destination med hjälp av de ovanstående tipsen!

DELA DETTA INLÄGG