swixhags

Swix Sport köper Lundhags

swixhags Swix Sport AS köper Lundhags Skomakarna AB av EQT:s Opportunityfond. Övertagandet kommer genomföras i mitten av februari 2012.

”Swix Sport har under många år utvecklat en stark position i Sverige. Genom förvärvet av Lundhags, kommer Swix sport att etablera en ännu starkare bas på denna marknad. Lundhags position i Sverige, genom sitt starka varumärke och produktutbud inom outdoor segmentet, är en viktig orsak till förvärvet. Företagets unika outdoor-kompetens kommer att passa perfekt in i vår struktur och bidra mycket
i vidareutvecklingen av Swix Sport både i Sverige och internationellt. Vi är mycket stolta över förvärvet av Lundhags.” understryker Ulf Bjerknes, CEO Swix Sport AS.
 
”Lundhags har en mycket positiv utveckling med bra tillväxt inom alla våra kärnområden. Vi har en tydlig målsättning att stärka vår position på alla befintliga marknader, samt positionera företaget för tillväxt genom nya kanaler och marknader framåt. En integration in i Swix Sport och de uppenbara synergier det betyder för oss, kommer starkt att bidra till att lättare nå våra mål.” säger Henrik Ottosson, CEO Lundhags Skomakarna AB.

Lundhags grundades 1932 av skomakaren Jonas Lundhag som utvecklade skor och kängor i sitt eget skomakeri i
Jämtland. Idag omfattar Lundhags sortiment, förutom kärnområdet kängor, även kläder, ryggsäckar och långfärds-
skridskor. Lundhags har de senaste åren haft en kraftig tillväxt och 2010 omsatte företaget 110 mSEK med positivt
resultat. Företagets kärnmarknad är Sverige men upplever en spännande utveckling i bl.a. Norge och Tyskland.
 
Det blir ingen ändring i Lundhags ledning till följd av förvärvet. Företagets kontor i Stockholm och Järpen kommer
att bestå. Swix Sport har en klar ambition om att vidareutveckla varumärket Lundhags.

www.swix.no & www.lundhags.se

DELA DETTA INLÄGG