Houdini Travel – Nästa steg för ökad hållbarhet

Nu kan du resa hållbart med Houdini. Som ett led i Houdinis hållbarhetsarbete har de bestämt sig för att arrangera hållbara äventyrsresor. Denna vinter börjar Houdini med två spännande skidresor tillsammans med Pure Ski Touring och Carl Lundberg, Houdini Friend och auktoriserad bergsguide.

– Har du tänkt på det här med resor och miljö? Går det ens att åka på exempelvis en skidresa om man vill leva hållbart? Det är frågor som säkert de flesta av oss reflekterat över på ett eller annat sätt. Vi bestämde oss för att undersöka saken och det slutade med att vi startade Houdini Travel – en researrangör för hållbarare resor, berättar Carl Lundberg.

Att välja rimliga destinationer, undvika flygtransport samt äta ekologiskt och närproducerat är val som gör stor skillnad.

Houdini Travel börjar vintern 2015 med två olika skidresor, en till Tarfala och en till Abisko. Det kommer kanske att kosta mer, ta längre tid och smaka annorlunda – men det kommer det att vara värt, avslutar Carl Lundberg.

Houdinis kriterier för att minska miljöpåverkan under resor är:

  • Rimliga destinationer. Även om det ofta kan locka med avlägsna resmål kan man kan få lika stora upplevelser på närmare håll.
  • Minimera antalet flygresor. Trafikverkets jämförelse av flyg, tåg, buss och bil visar tydligt på skillnaderna i miljöpåverkan. Om du till exempel åker tåg från Stockholm till Kiruna så medför det bara 0,0018 % utsläpp av koldioxid jämfört med att flyga. (Läs mer hos Trafikverket)
  • Utnyttja transporttiden. Houdini vill göra transporttiden till något värdefullt, ett tillfälle för egen tid och inte lägga allt fokus på resmålet. Använd tiden till att läsa, se en film, fixa de där sista mailen, umgås och lära känna medresenärerna, höra på en föreläsning eller varför inte planera nästa äventyr.
  • Ekologiskt och närproducerat. Det är ju inte så mycket som måste förklaras kring att ekologisk och närproducerad mat är bättre för miljön. Houdini väljer ekologiska och närproducerade produkter så långt det är möjligt på våra resor.

www.houdinisportswear.com

DELA DETTA INLÄGG