Martin Jakobsson, Magnus Eriksson

Svenska expeditionen Tahu Ratum till Pakistan

Martin Jakobsson, Magnus Eriksson Den 10 augusti åker svenska ”Tahu Ratum Expedition 2011” som består av äventyrarna Martin Jakobsson och Magnus Eriksson till Pakistan för att bestiga Tahu Ratum (6651 möh) som fram till idag endast har bestigits av ett japanskt team 1977. Expeditionen sponsras av Tierra.

Svenska expeditionen Tahu Ratum åker till Pakistan för att klättra på berget Tahu Ratum (6651möh) via den nordvästra ryggen. Detta är en gigantisk granitpelare som reser sig 1500 meter upp från Khana Basiglaciären. Berget ligger i Hispar Muztägh-massivet i norra Karakorum och nås via flera dagars vandring från byn Hunza. Området är sällan besökt av såväl turister som klättrare och där finns flera stora berg som aldrig har bestigits.


– Martin och Magnus klättrar i alpin stil vilket innebär att klättringen sker på bergets villkor. Bristen på förhandsinformation kräver stor förmåga till flexibilitet och mental förmåga. Tierra är med och sponsrar den här expeditionen eftersom expeditionen sätter svensk alpin klättring på världskartan på ett ypperligt sätt. 
Säger Magnus Sundberg, sälj- och marknadschef på Tierra.

Målet för expeditionen är att nå toppen utan varken bärare, syrgas eller fasta rep. Tahu Ratum är större, mer tekniskt svårare och fysiskt mer krävande än något annat berg de tidigare bestigit.

– Vi hoppas med denna klättring kunna höja standarden på svensk alpinism och verka som inspiratörer för andra människor att förverkliga sina drömmar, stora som små. Vi är glada att ha Tierra med som sponsor eftersom de har kläder som verkligen är framtagna och fungerar för expeditionsklättring i utmanande och extrema miljöer.
Säger Martin och Magnus i expeditionen Tahu Ratum.

Läs mer om expeditionen på denna blogg: http://hakuloklattra.blogspot.com

www.tierra.se

DELA DETTA INLÄGG