STF Grövelsjön Fjällstation får ny sportchef

Efter flera år som sportchef på STF Grövelsjön Fjällstation tackar nu Björn Jonsson för sig. Efterträdare på posten blir skidäventyraren Niclas Bentzer från Sundborn.

Efter att ha jobbat i Jämtlandsfjällen åt Svenska Turistföreningen under flera år väljer nu Niclas Bentzer att flytta hem till Dalafjällen och Grövelsjön för att överta rollen som sportchef på STF Grövelsjön Fjällstation.

niclas_bentzer1 Niclas Bentzer har genomfört flera långa skidexpeditioner i Skandinavien och senast i Kanada. Han har bland annat åkt skidor genom hela den svenska fjällvärlden mellan Grövelsjön och Treriksröset.

– Jag brinner starkt för naturmötet och vill gärna hjälpa andra att upptäcka vår fantastiska fjällvärld. Våra sydligaste fjäll har mycket att erbjuda och det ska bli spännande att få jobba vidare med att utveckla destinationens reseanledningar, säger Niclas Bentzer.

Grövelsjön håller på allvar att etablera sig som en stark destination att resa till för längdskidåkare då det erbjuds över 100 kilometer preparerade spår av hög klass, nästan sju månader om året. STF Grövelsjön Fjällstation har nyligen blivit utsett till officiellt Vasaloppscenter.

Under sommarsäsongen är det framförallt aktiviteter som vandring, löpning, fiske och paddling som lockar besökare till fjällstationen och till Grövelsjöfjällen.

Niclas Bentzer tillträder som sportchef i månadsskifet maj/juni.

Fakta STF Grövelsjön Fjällstation:

Öppettider: Möjlighet att bo året runt med begränsad service under lågsäsong.

Antal bäddar: 150 st

Service: Restaurang, butik, uthyrning, spabehandlingar, bastu, vallabod, självhushåll, husvagnsplatser

Aktiviteter/Arrangemang: Vandring, löpning, fiske, paddling, turskidåkning, längdskidåkning, träningsläger, kurser, temaveckor, midsommar-, jul och nyårsfirande.

DELA DETTA INLÄGG