skikids

Skolklasser får en härlig skiddag helt gratis

skikids Svenskt Sportforum utlyser nu, i samarbete med Skistar, Slao och Svenskt Idrottslärarföreningen ”Friluftsdagstipendium 2011”. 20 klasser kommer att få bussresa till en närbelägen slalombacke, skidhyra, skipass och skidskola helt gratis.

Friluftsdagarna har minskat i antal i skolorna en längre tid, och många elever får aldrig chansen att stå på ett par skidor. Främst drabbar detta de barn vars föräldrar inte har någon relation till skidåkning, eller som inte har möjlighet att betala en resa till slalombacken, skidhyra och liftkort.

– Vi instiftade Friluftsdagstipendiet för tre år sedan och gensvaret var enormt, säger Claes Forsberg, VD på Svenskt Sportforum som är initiativtagare till stipendiet. Det finns massor av idrottslärare därute som inget hellre vill än att introducera sina elever för utförsåkning – men som inte kan.

19 närbackar runt om i Sverige ställer upp och tar emot skolklasser, och årskurs 4-9 kan söka stipendiet. Kravet är att skolan inte ska ha längre än tre timmars bussresa till någon av de deltagande backarna.

Ansökan ska vara inne senast den 30 november, och vilka som vunnit stipendierna kommer att offentliggöras på Svenskt Sportforums hemsida.

Läs mer om Friluftsdagstipendiet på www.svensktsportforum.se

DELA DETTA INLÄGG