ninox orange

Silva Ninox har testats

ninox orange

Vi har under några dagar testat Silva Ninox™ som beskrivs som den mest tekniska och avancerade pannlampan i Silvas Outdoor-serie, utformad för att klara av de allra svåraste förhållanden. Ett kraftfullt ljus i en vattentät och kompakt pannlampa med Silvas Intelligent Light®-teknik som garanterar en ljusbild med både starkt fokuserat fjärrljus och brett flodljus på nära håll.

Silva Ninox™ är en högpresterande pannlampa utformad för att klara av de allra svåraste utomhusförhållandena. En power-LED och två dioder för brett flodljus ger en kombination av nära ljus för att se var du sätter fötterna, och en kraftfull ljusstråle på 110 Lumen som når upp till 50 meter. De sex olika ljuslägena ger flexibilitet och möjlighet att utöka batteritiden. Det första läget är en kraftig röd lysdiod för situationer där det är viktigt att bevara mörkerseendet.

Silva Ninox™ använder Intelligent Light®- tekniken som ger en unik kombination av flodljus och fokuserat fjärrljus på längre håll. De tre AAA-batterierna ger en batteritid på 30 timmar på det högsta ljusläget, och genom att tona ner ljuset kan man få upp till 90 timmars brinntid. Den stora knappen på ovansidan gör det enkelt att sätta på eller stänga av lampan med handskarna på. Pannlampan väger endast 80 g med batterier och huvudband. När den inte används kan Silva Ninox™ förvaras i förvaringspåsen Silva Cocoon™, som är integrerad i huvudbandet och ser till att lampan inte trasslar sig i fickan eller ryggsäcken.

I Love Outdoor har testat Ninox

Under några kvällar i augusti så provade vi Ninox. Utgångspunkten i testet var användarvänlighet, detaljer och ljusstyrka. Att handskas med Ninox är något du lär dig snabbt. Det är enkelt at växla mellan de olika ljusnivåerna och det justerbara huset i höjdled gör att det är lätt att rikta ljuset dit du vill för bästa sikt eller för att minimera bländningar när du till exempel möter personer. Intelligent Light®-tekniken fungerar bra, den ger dig ett brett synfält men som ändå lägger fokus på fjärrljuset och de utlovade 50 meternas räckvidd behöver inte ifrågasättas.

En mycket smart och smidig detalj är förvaringspåsen som finns integrerad i pannbandet. Den gör det lätt att stuva undan pannlampan när det inte behövs och den tar liten plats. När det plockas fram igen så återtar förvaringspåsen sin form pannbandsform utan att den behövs vikas ihop. En smart och användbar lösning. Att sätta i/byta batteri är däremot inte lika smidigt. Du behöver tillgång till någon form av verktyg för att öppna och stänga det. Men då brinntiden är 90 timmar så borde det inte behöva ske allt för ofta och något du kan göra hemma innan du beger dig iväg ut om du misstänker att det snart är dags.

Detta är en trevlig och lättanvänd pannlampa, den lyser upp bra och brett, den förvaras smidigt och den största fördelen tillsammans med den smidiaga packpåsen är att det går att rikta ljusstrålen steglöst efter behov.

Ninox finns även i en variant som heter Camo.

www.silva.se

DELA DETTA INLÄGG