74298

Reseguiden.se tipsar om 7 svenska badparadis

Vädret på hemmaplan är inte alltid pålitligt och därför gäller det att vara beredd när värmen slår till. Vi listar sju svenska badfavoriter där vi gärna spenderar våra dagar när kvicksilvret letar sig över tjugo. Högtryck på ingång och ingenstans att ta vägen? Lugn, vi hjälper dig att hitta rätt strand, från Piteå i norr till Malmö i söder.

1. Böda Sand på Öland
Härlig lång sandstrand på norra Ölands östkust. I närheten finns camping och mängder med aktiviteter. Perfekt för barnfamiljen och solsäkert för det allra mesta.

2. Tylösand utanför Halmstad
Här är stämningen lite mer ”Kalifornien” än någon annanstans i Sverige. Ett bra val för den after beach-sugne som söker puls och hög stämning. Det är ofta gott om folk som trängs i sanden!

3. Falsterbo strandbad & Skanörs havsbad i södra Skåne
Mellan Malmö och Trelleborg hittar du ett litet badparadis där bland annat Falsterbo strandbad och Skanörs havsbad samsas. Den förstnämnda bjuder på bra after beach och den andra har bland annat en fiskaffär med servering och rökeri.

4. Långholmen i Stockholm
Om du råkar bli badsugen mitt i Stockholm behöver du inte drabbas av panik, då det finns gott om bad även nära city. På Långholmen vid Söder Mälarstrand finns både strand- och klippbad, perfekt för ett snabbt dopp utan att behöva ta sig ut i skärgården.

5. Hållö utanför Smögen
På Hållö hittar du karga klippbad och det populäraste stället för ett dopp är Marmorbassängen med sitt turkosa vatten. Prova gärna en våffla på vandrarhemmet Utpostens kafé, som har öppet under sommaren. Hållö är en karg klippö och förutom vandrarhemmet finns bara fyren och ett litet kapell.

6. Pite havsbad i Piteå
Välkända Pite Havsbad kallas ofta för Norrlands Riviera och själva havsbadet är en kilometerlång sandstrand. Längs stranden finns möjlighet till exempelvis Strandvolleyboll och andra aktiviteter som go-cart, perfekt för barnfamiljen.

7. Ribersborgs strand i Malmö
Ribersborgs strand som i folkmun även kallas Ribban, ligger på bekvämt avstånd från centrum och är populär på sommaren. Stranden är långgrund och passar fint för barnfamiljer, men det finns också badbryggor för de som vill komma ut lite längre.

Ellinor Thunberg,
Redaktör på Reseguiden.se

74298

162817

19492

DELA DETTA INLÄGG