reseguiden-kajak

Reseguiden.se listar 5 resor för dig som inte kan sitta still!

Bara för att semestertiden är här behöver du inte slappa ihop totalt. Vi har letat fram 5 roliga semesternöjen med en aktiv touch.
Den svenska naturen bäddar för aktiviteter i det fria – här är fem paket för dig som vill få ut det mesta möjliga av vårt vackra land i sommar. Allt från fiske till midnattsgolf, till sjöss och på land.

1. Glid fram bland kobbar och skär
Den 20-22 augusti är det guidad kajakpaddling i Bohusläns skärgård. Ni får bland annat hänga med till Älgön och flera andra öar och naturreservat. Priset startar på 3500 kronor, men då ingår kajak, mat och logi. Turen innebär också lite vandring och det är bra om du suttit i en kajak tidigare.
Paddla i södra Bohuslän

reseguiden-kajak

2. Till fjälls med en fyrfota vän
Ta chansen att upptäcka Vindelfjällens Naturreservat från hästryggen i sommar. En övernattning i långkåta och måltider ingår i priset, som startar på 1950 kronor per person. Ni rider på islandshästar och turen tar två dagar, på vägen får ni bland annat stanna till i samevistet Stabburet.
Tvådagars fjällritt i Västerbotten

reseguiden-hast

3. Ja, visst nappar det i Bergslagen!
Fiske kan vara aktivt, men också väldigt avkopplande. Varför inte testa nya fiskevatten på semestern? I det här paketet ingår en övernattning i dubbelrum på Bergsgården och 24 timmars fiskekort i Smedsjön, strax norr om Lindesberg. Frukost är inkluderat och priset startar på 545 kronor. I närheten finns även möjlighet att vandra ett stycke på Bergslagsleden.
Fiskepaket i Bergslagen

reseguiden-fiske

4. Adrenalinspäckat på två hjul
För dig som verkligen suktar efter adrenalin finns ett actionfyllt paket med Downhill-cykling i Säfsen. Det finns åk som passar både nybörjare och dig med mer erfarenhet. Helgen kostar 1495 kronor (torsdag – söndag) och då ingår boende i timmerstuga, två buffémiddagar och två dagars liftkort. Cykel ingår inte i priset, men att hyra i två dagar kostar 490 kronor.
Downhillweekend i Säfsen

reseguiden-mtb

5. Vad sägs om en runda vid midnatt?
Nej, vi pratar inte om en runda i baren utan en runda på golfbanan! I Björkliden Fjällby kan du spela under solen – dygnet runt. Paket med en övernattning startar på 1195 kronor per person. Då är även frukost, lunch, middag och greenfee inkluderat. Midnattssolen håller i sig fram till runt den 20 juli, sedan börjar det bli lite mörkare på nätterna, så skynda dig att boka.
Golfpaket i Björkliden

reseguiden-golf

Ellinor Thunberg
Redaktör på Reseguiden.se

DELA DETTA INLÄGG