petzl core 5

Petzl TIKKA®² CORE

petzl core 5 Vi har under våren och sommaren fått chansen att testa Petzl TIKKA®² CORE, pannlampan som med uppladdningsbart batteri och som du genom några enkla knapptryckningar på datorn ställer in LED-lampornas kapacitet.

För er som redan känner till Petzl Tikka Plus vet vad ni har att förvänta er av själva pannlampan och för er som aldrig använt den eller läst om den så kan det vara bra att veta att den har fyra dioder som kan lysa i två olika styrkor samt blinka. Precis som många andra pannlampor. Det finurliga med Petzl CORE konceptet är att det inte bara tillåter dig att ladda upp batteriet när det börjar sina, du kan även i den medföljande mjukvaran till datorn ställa in lampornas effekt och det är kring detta vi kommer fokusera i detta test.

 

OS By Petzl heter mjukvaran som du måste installera för att få det hela att fungera. Den fungerar på både Mac och Windows och är lättanvänt. Några skärmdumpar på hur programmet ser ut ser ni bland bilderna och där kan ni även uttyda hur inställningen fungerar. Det hela sköts via en axel där ni i den stående axeln kan ställa in lampans styrka i procent och i den liggande i antal timmar. Ni kan även välja mellan att ha den reglerad (bild 3) och då lyser lampan i samma styrka i x antal inställda timmar för att sedan fortsätta lysa på cirka 20% kraft tills batteriet är helt slut. Ni kan även ha en oreglerat läge och då lyser den enligt bild 4 med full styrka för att sedan sakta tappa i kapacitet och slockna i det här fallet 14 timmar senare.

Under tiden du gör dina inställningar så laddas batteriet och det går även att testa effekten genom att trycka på testknappen. Alla dessa möjligheter gör detta till en rolig produkt att använda och faktiskt skräddarsy till sina planerade aktiviteter. Skulle det uppladdningsbara batteriet ta slut så kopplar ni bara bort det och kör vidare med vanliga AAA batterier, så sålänge ni är förberedda kommer ni inte stå i totalt mörker ute i vildmarken.

Lampan har använts vid otaliga tillfällen och den fungerar kanon. Vi har även låtit ställa in den på maxbelysning under 7 timmar och låtit den lysa hela tiden och den höll vad den lovade. Vi hoppas verkligen den fortsätter göra det även efter många uppladdningar.

Att Petzls Tikka-serie var att lita visste vi sedan tidigare, dessa nya möjligheter blir grädden på moset och det är en produkt för de teknik- och friluftsintresserade personer som söker något kul och ändå nyttigt att pilla med.

Ni hittar lampan i de allra flesta välsorterade outdoorbutiker och det rekommenderade priset är ca. 950 kr.

  • OS by Petzl är användarvänligt
  • Håller vad den lovar
  • Vanliga batterier kan ersätta det uppladdningsbara
  • En pryl för oss prylnördar
  • Priset är aningen högt

www.petzl.com | www.c2safety.com

DELA DETTA INLÄGG