Nikwax Hydrophobic Down – nu minst 15 gånger mer vattenresistent

Nikwax Hydrophobic Down, som används i sovsäckar och kläder hos tillverkare över hela världen, höjer nu nivån för vattenresistent dun.

Nikwax Nikwax Hydrophobic Down är mycket mer resistent i blöta förhållanden än obehandlat dun. Obehandlat dun förlorar snabbt fill power och isolerande egenskaper i fuktiga förhållanden, medan Nikwax Hydrophobic Down hjälper till att bibehålla loft, och fill power, även när yttertyget blivit genomblött.

Tidigare har Nikwax hävdat att Nikwax Hydrophobic Down (NHD) är upp till 10 gånger bättre än obehandlat dun. Med nya tester i ryggen vågar man nu påstå att det är 15 gånger bättre. Testerna visar att NHD kan minska den vattenuppsugande förmågan med upp till 26 gånger! Dunet har också klarat av 150 minuter i branschens IDFB 18A Down Shake Test (dun och fjädrar placeras med vatten i en enlitersbehållare och skakas tills allt dun och alla fjädrar är genomblöta). Obehandlat dun har ett genomsnitt på 22 minuter.

Nikwax har lyckats få en sovsäck fylld med NHD, och Luis Brown liggandes inuti (son till Nikwax-grundaren Nick Brown), att flyta över en sjö i Storbritannien i slutet av förra året. Händelsen bevittnades av outdoor-journalister från hela Europa.
– Vi har arbetat hårt för att förbättra prestanda och tillförlitlighet hos NHD. Så efter att vi lyckades med 150 minuter i branschtestet, jobbar vi nu mot att uppnå 200 minuter och inom en snar framtid även 300 minuter. På den sista nivån kommer en dunjacka med NHD att motstå flera timmars regn, säger Nick Brown, VD och grundare av Nikwax.

Nikwax har banat väg för övergången från förorenande PFC-vattenavstötande medel och har visat att god vattenresistens kan uppnås även med minimal miljöpåverkan.

www.nikwax.com

DELA DETTA INLÄGG