katadyn-MyBottle-00

MyBottle – Filtrerat vatten direkt ur flaskan

katadyn-MyBottle-00

Katadyn MyBottle är ett dryckessystem med dubbla inbyggda filter som både tar bort virus och bakterier ur nästan allt vatten. Ett extra aktivt kolfilter tar även bort dålig lukt och smak samt eventuella kemikalier.

Hela systemet är inte större än en vanlig sportflaska och är extremt smidig att ha med sig i packningen. Den funkar utan vare sig virus, batterier eller kemikalier och du behöver inte pumpa vattnet för att det ska renas. Ett bra skydd för att inte blir magsjuk på grund av dåligt dricksvatten under resor, vandringar eller andra äventyr.

Du fyller helt enkelt på flaskan med vatten direkt ur ett vattendrag. Sätt dit locket med filtret och du kan börja dricka vattnet direkt. Dock så är detta inte en produkt som passar när man vill rena flera liter vatten åt gången, utan denna funkar bäst för en eller två personer som dricker just direkt ur flaskan.

Du får ut cirka 0,2 liter dricksvatten per minut vilket inte låter så mycket kanske, men det är fullt tillräckligt när man dricker direkt ur flaskan.

Filter klarar upp till 100 liter beroende på vattenkvaliteten. Det är självklart utbytbart men samtidigt den “dyra” delen av systemet. Förfiltret tar bort allt som är större än 0,3 micron och huvudfiltret “ViruPur 3-layer” stoppar virus, bakterier och småpartiklar. Den sista delen är kolfiltret som främst förbättrar smak och lukt.

MyBottle väger inte mer än 260 gram och rymmer 0,6 liter vatten med filtret installerat. Flaskan kan man även använda som vanlig dryckesflaska utan filtret om man vill.

Kapacitet: max 100 liter
Volym: 800 ml (utan filter) 600 ml (med filter)
Vikt: 260 gram
Rek. pris: 895 kr

  • Smidigt format
  • Lätt att hantera
  • Bra att man kan använda flaska fristående
  • Billig “försäkring” mot att bli sjuk av just vattnet
  • Kapacitet. (Om du vill rena mycket åt gången)
  • Ganska dyrt filter vid byte

www.katadyn.com

{gallery}gallery/katadyn-mybottle:80:80:0:0{/gallery}

DELA DETTA INLÄGG