esbit 02

Esbit – Stainless Steel Foldable BBQ300S

esbit 02 Denna kompakta portabla kolgrill från Esbit är en utmärkt ersättare till engångsgrillen. Tack vare sin design som för övrigt tydligt påminner om Esbits bränsletablettskök Pocket Stove så packas den lätt i och ur den medföljande packväskan med axelrem som gör att du lätt kan bära den med dig när det vankas grillning. Med grillen följer även en mycket praktisk förvaringspåse för kol som ryms inuti grillen när den packas ihop.

När grillen packas upp så monteras bottenplattan som skyddar underlaget och förhindrar att sidorna viks inåt på plats sedan är det bara att köra igång. Grillgallrets höjd kan justeras i tre steg och ett avtagbart handtag medföljer. Grillgallret är precis som grillen rostfritt och lätt att göra rent, ta med dig lite stålull i förvaringsväskan så går det ännu smidigare.

Grillresultatet blir bra, men en lite större grillyta hade inte vart så dumt om det är lite mer avancerad grillning där mer än bara grillkorv står på menyn. Men det är något som kan vara värt att bortse ifrån då den kompakta formen gör att grillen lätt kan tas med både här och där. Den går ner i de flesta kajakers packluckor, du kan ha den med över axeln när kompisarna ska träffas i parken och grilla, på familjens picknic eller varför inte ha den som standardutrustning i bilen om det mitt under utflykten uppstår ett sug för nygrillat. Det som saknas är att en griptång för maten inte ingår, hade en sådan legat i packväskan hade detta varit en fullträff.

Esbit – Stainless Steel Foldable BBQ kostar ca 750 kr och vårdar du den väl så är vi övertygade om att du kommer ha glädje av denna grill många år framöver. Det finns även en mindre variant av denna grill kallade BBQ-Box, den kostar ca 550 kr.

Packstorlek: ca L 90 x B 230 x H 305 mm
Storlek uppackad: ca L 180 x B 230 x H 305 mm

Vikt: 2380 gram

  • Ta med den nästan överallt
  • Släng engångsgrillen
  • Kolpåsen
  • I det närmaste underhållsfri
  • Ingen griptång
  • Aningen tung

{gallery}gallery/esbit_stainless:80:80:0:0{/gallery}

www.esbit.de

DELA DETTA INLÄGG