MSR Reactor – Ett extremt effektivt gaskök

MSR-Reactor Som vanligt när man är ute vill man ha med sig ett kök som är lätt, enkelt att använda och som framför allt kokar på kort tid. MSR Reactor uppfyller lätt just dessa krav och är ett av de mest effektiva köken vi testat.

Reactor är ett kompakt kök från MSR som kokar en liter vatten på tre minuter. Med sin unikt designade värmeväxlare påverkas köket minimalt av vind samtidigt som effekten från brännaren utnyttjas på bästa sätt. Detta är ett extremt effektivt kök som passar bäst när man vill koka något snabbt.

Köket har en inbyggd regulator som jämnar ut trycket från gasbehållaren vilket ger maximal effekt även om temperaturen och gasnivån sjunker. Genom att både utnyttja den varma gasen och den stora ytan som glödgas under kokkärlet samtidigt, blir köket väldigt energisnålt och drar därmed mindre gas.

När man fraktar köket är det lätt att packa ner alla delar (inkl. gasen) i kokkärlet. Genom att vika och fästa handtaget över locket säkrar man det hela och risken för att sakerna trillar ur är liten. Locket är så klart fritt från BPA och är försedd med en gummiknopp som ger bra grepp och aldrig blir varm.

Nackdelen med detta kök är främst att det inte funkar lika bra om man vill sjuda något. Det är bäst när man vrider på full effekt och vill koka snabbt. Det går att justera effekten med reglaget så klart, men köket levererar då inte lika stabil värme. Man ser inte heller själva brännaren med kokkärlet på, vilket också försvårar regleringen.

MSR Reactor har heller inte någon inbyggd tändare. Även om piezo-tändare av erfarenhet inte alltid funkar optimalt, så är det ibland skönt att veta att “tändaren” alltid är med.

Eftersom brännaren och kärlet är designade så speciellt för varandra kan man tyvärr inte använda andra kärl eller stekpannor även om man skulle vilja det.

MSR Reactor finns i tre storlekar: 1 liter, 1.7 liter (som vi testat) samt en version på 2.5 liter. Även om kärlet klarar 1.7 liter i detta fall så rekommenderas man att bara fylla ca 1 liter enligt instruktionerna. Detta kan man tänka på när man väljer storlek.

Vikt: 513 gram (inklusive brännare och 1.7 liters kastrull med lock.)
Brinntid: ca 80 min
Koktid: 3 min (1 liter vatten)
Mått: 130mm x 195mm
Rek. pris: 1900 kr (exkl. gas)

  • Kokar extremt snabbt
  • Väldigt energisnålt
  • Klarar svåra väderförhållanden
  • Kompakt och lätt att packa
  • Stabil och hållbar
  • Svårt att få till sjudning
  • Ingen inbyggd tändare
  • Man kan inte använda andra kokkärl eller pannor med brännaren.

www.cascadedesigns.com

{gallery}gallery/msr-reactor:80:80:0:0{/gallery}

DELA DETTA INLÄGG