MusucBag

MusucBag – den annorlunda sovsäcken!

MusucBag Tidigare i år skrev vi en artikel om MusucBag, det unika Sleep Wear systemet som är en sovsäck med armar och ben. Vi har under sommaren och hösten testat produkten under ett antal nätter och här kommer omdömet.

En sovsäck i ett så annorlunda utförande väcker helt klart reaktioner och förvåning är en av de absolut tydligaste. Några kommentarer låter även ungefär på följande sätt “häftig pryl, men fungerar den verkligen bra att sova i?”. Svaret är ja och den håller värmen, ibland nästan för bra. Blir det för varmt kan du enkelt öppna upp i halsen och öppna en cirka 30 cm lång dragkedja på vardera ben för att förbättra ventilationen.

Vår testperson Arwid skriver följande om MusucBag:

Min upplevelse av MusucBag är att den är ett bra och roligt alternativ till den traditionella sovsäcken. Den ger en fantastisk rörelsefrihet och den känsla av instängdhet som brukar jag brukar få i en vanlig sovsäck infann sig aldrig. MusucBag är lätt att komma i och när man väl gjort det finns det egentligen ingen anledning att ta sig ur den. Den unika rörligheten gör att man kan behålla säcken på och inte behöver frysa vid eventuella nattliga toalettbesök. I alla fall om man är kille för blixtlåset går naturligtvis att öppna nedifrån och upp.

Då jag testade MusucBag var det tidig höst och den relativt höga utomhustemperaturen gjorde att den stundtals kändes ganska varm. Jag öppnade all ventilation som fanns men till slut var jag ändå tvungen att öppna säcken helt för att få en behaglig sovtemperatur. Jag tror dock att vid lägre temperaturer kommer den vara helt perfekt.

Det enda jag saknar med MusucBag är någon form av ficka. Då man är väldigt rörlig i säcken skulle det vara enormt praktiskt med en ficka där man kan ha med sig småsaker som t ex mobiltelefon eller kniv.

Till vandringar/cykelsemester och andra friluftsaktiviteter där packvolymen är begränsad så är detta inte en ultimat sovsäck då den tar mycket stor plats när den packas. Vi ser det istället som en perfekt läger- och festivalsäck som väcker uppmärksamhet och som kan användas som förstärkningsplagg på kvällarna när du promenerar omkring i området. Det fungerar så länge det är torrt tack vare att det finns förstärkta partier under sulorna.

En annorlunda lösning som väcker uppmärksamhet, men med ett begränsat användningsområde. Men den fungerar och den håller temperaturgränserna utan problem. Ni hittar den bland annat hos www.coolstuff.se där den kostar 995 kr.

Teknisk info: MusucBag Basic som denna modell heter finns i fem olika storlekar. Två för barn och M/L/XL för vuxna. Vikten varierar mellan 1.79-2.20 kg för vuxna och 1.4-1.6 för barn, allt beroende på storlek. Temperaturgränserna är 9°C / limit: 4°C / extreme: -9°C. Det finns även en nyare modell som kallas Lite och där har företaget fått ner packstorleken med 30%.

www.musucbag.com

DELA DETTA INLÄGG