millet asp

Millet och Alpine Ski Pool i samarbete

millet asp Franska outdoorvarumärket Millet har inlett ett samarbete med svenska Alpine Ski Pool (ASP) med start hösten 2012.

Alpine Ski Pool grundades för fyra år sedan av Jonas Lind, som själv har en bakgrund som tävlingsåkare på elitnivå. Det var när Jonas på grund av en ryggskada tvingades lägga tävlingskarriären på hyllan som han istället utbildade sig till tränare – han har bl a tränat Juniorlandslaget och Världscuplaget för herrar – och tankarna på att starta Alpine Ski Pool tog form. Idag består företaget av fem tränare, förutom Jonas själv som också är VD i bolaget, bland annat delägaren Linda Klaesson.

Med de tre grundvärdena Skidglädje, Erfarenhet och Engagemang vill man på ASP göra elitträning tillgänglig för alla typer av skidåkare, både de som aktivt tränar och tävlar inom utförsåkning och de som helt enkelt älskar att åka skidor och vill utvecklas i sin åkning.

Millet, med rötterna i Chamonix, har i över sextio år fokuserat på kläder och utrustning för alla typer av bergssporter såsom klättring, alpinism, freeride-skidåkning, trekking och hiking. I produktsortimentet ingår Skor, Kläder, Ryggsäckar, Rep och Sovsäckar.

På den svenska marknaden är det International Sportswear Company som ansvarar för försäljning och marknadsföring av varumärket och VD Jan Lundin är mycket nöjd med det nya samarbetet: ”På Millet prioriteras vikten av praktisk erfarenhet vid produktutvecklingen och man har där ett nära samarbete med ett flertal framstående utövare. Det känns därför viktigt att vi också i Sverige har samarbetspartners som använder våra produkter i ’verkliga livet’. Vi ser verkligen fram emot samarbetet med ASP”.

www.millet.fr & www.alpineskipool.com 

{gallery}gallery/millet_asp:100:100:0:0{/gallery}

DELA DETTA INLÄGG