Maglite XL_200_01

Maglite XL200 LED ficklampa

Maglite XL_200_01 Vi testar MAGLITE® XL200™ LED som är en ficklampa med klassisk design men med helt ny teknik. Denna nya ficklampa är den ljusstarkaste medlemmen i XL-familjen, hela 172 lumen.

Den fungerar som en kombination av sina två föregångare; XL100™ och XL50™. Det betyder att man använder snabbklick för att navigera mellan de fem olika funktionslägena samtidigt har den en dimmerfunktionen som aktiveras genom en enkel handledsrörelse, detta möjliggörs genom att en gyrosensor sitter inbyggd.

Nedan kan ni se en instruktionsfilm som beskriver lampans olika funktioner och framför allt hur denna gyrosensor funkar för att justera ljusstyrkan.

Självklart har XL200™ också en låsspärr som förhindrar oavsiktligt användande.

Det här är en extremt tålig modell, som många andra MAGLITE®-lamor. XL200 levereras med tre stycken AAA-batterier som man sätter i en liten plasthållare, som i sin tur skjuts in i lampan. Batteritiden ligger på ca 2,5 tim vid maximal ljusstyrka och upp till 218 tim vid låg ljusstyrka.

Ljusstyrkan är imponerande och formatet känns behagligt. Inte för stor och tung, men samtidigt inte för liten. Risken är annars att den blir svår att få fram ur packningen eller fickan, framfrör allt om man har handskar. Lampan är 122 mm lång och har en diameter på ca 25 mm. Vilkten landar på strax över 100 gram.

De enda nackdelarna med denna lampa är möjligen att den snabbt blir kall på vintern precis som många andra lampor av aluminium. Dessutom krävs det lite vana och träning för att hinna trycka fram de olika funktionerna. I kombination med kalla och stela fingrar blir det väldigt svårt att få till knapptryckningarna.

Rekommenderat pris för lampan är 795 kronor, vilket känns som ett bra pris med tanke på kvalitet och funktion.

  • Ljusstyrka
  • Format
  • Kvalitet
  • Batteritid
  • Snabbt kall
  • Lite svårt att trycka fram funktioner

{gallery}gallery/maglite-xl200:80:80:0:0{/gallery}

DELA DETTA INLÄGG