Löpfesten för glada terränglöpare fortsätter – Salomon Trail Tour 2011

För andra året i rad fortsätter Salomon att arrangera en serie terränglopp som äger rum mellan maj och oktober, från Kiruna i norr till Malmö i söder. Starten sker den 5 maj i Linköping och finalloppet kommer att vara i Norrköping den 23 oktober. Salomon Trail Tour 2010 bestod av 12 tävlingar och har i år vuxit till 16 tävlingar på lika många orter. Hela 20 000 personer beräknas delta.

Tävlingarna kommer att bestå av två distanser på 10-12 km respektive 4-6 km på mjuka smala stigar som kan varvas med löpning på bredare elljusspår. Det finns klasser för herr, dam, ungdom (12-16 år)
och junior (16-20 år).
Nytt är att sju av loppen kommer att vara mer utmanande och av den längre distansen, d.v.s. 10-12 km och kallas för Speed Cross. Dessa är av Tjurruset-karaktär som mestadels går på stigar och där
cirka 10 procent av sträckan innehåller naturliga hinder som lera, myrar eller olika former av vattenhinder. Speed Cross är även namnet på Salomons vassaste terrängsko.

– Tanken med Salomon Trail Tour är att distanserna ska passa alla som tycker om att röra på sig och samtidigt njuta av naturen. Vi vill få fler att upptäcka att det är fantastiskt att springa i skogen, både
för kropp och själ, säger Crilla Lidgren, Sverigechef för Amer Sports och ansvarig för Salomon Trail Tour. Loppet växer och vi förnyar oss.

Salomon samarbetar löpande med ett brett spektra av idrottsmän för att testa nya koncept och produkter. Salomon Trail Tour ger Salomon en superb möjlighet att utveckla skor och plagg tillsammans med några av världens bästa terränglöpare. Salomons EXO-koncept och Crossmax-serien är ett exempel på sådana projekt.

www.salomontrailtour.se

 

Datum och orter för respektive tävling:

05-maj Salomon Trail Tour, LINKÖPING
07-maj Spring Cross, STOCKHOLM
14-maj Salomon Trail Tour, ÅMÅL
21-maj Skåne Salomon Trail Tour Kullamannen, KULLABERG
06-jun Salomon Trail Tour, VÄXJÖ
10-aug Salomon Trail Tour Drakloppet, SUNDSVALL
20-aug Salomon Trail Tour, SKÅNE
25-aug Kiruna Salomon Trail Tour Jägarmilen, KIRUNA
27-aug Salomon Trail Tour, GÖTEBORG
01-sep Salomon Trail Tour, UMEÅ
10-sep Salomon Trail Tour, JÖNKÖPING
11-sep Salomon Trail Tour, ESKILSTUNA
17-sep Salomon Trail Tour Kund Björn, UPPSALA
18-sep Ö-vik Salomon Trail Tour, ÖRNSKÖLDSVIK
02-okt Salomon Trail Tour, ÅRE
08-okt Tjur Ruset , STOCKHOLM
23-okt Salomon Trail Tour Höstmilen, NORRKÖPING

DELA DETTA INLÄGG