norrona

Lättpackade sköna jackor i PrimaLoft för sommarens och höstens aktiviteter

norrona Vi fortsätter att tipsa om jackor i materialet PrimaLoft – den här gången Primaloft® One, för sommarens och höstens alla äventyr. Materialet som både håller dig varm och sval under sommarens aktiviteter. PrimaLofts patenterade mikrofiberstruktur använder kroppens energi för att hålla värme. På vintern används plaggen med fördel som ett isolermaterial istället för en fleecetröja. Till sommaren och hösten passar de perfekt som fristående ytterplagg. Alla jackorna vi presenterar här är komprimerbara och lätta att packa ihop i ryggsäcken på cykel- eller vandringsturen. PrimaLoft är ett mjukt och lätt material med en hög andningsförmåga och som är vattenavstötande och används i allt från ytterkläder, handskar, skor och sovsäckar. Här tipsar vi om tre jackor i Primaloft® One från Bergans, Haglöfs och Norröna.

Bergans – Cecilie Light Insulated Anorak
 
Cecilie Light Insulated Anorak från Bergans är en vind- och vattenresistent jacka i Pertex Quantum isolerad med Primaloft® One.  Låg vikt och en fördelaktig packvolym gör den till det perfekta plagget att stoppa ner i ryggsäcken på exempelvis cykel- eller vandringsturen. Den har också en integrerad kompressionsficka för att få den så liten som möjligt. Huvan som sitter fast på jackan är justerbar. Fickor framtill och en mindre ficka på baksidan. Dragkedjor i sidan för att den enklare ska kunna tas av och på. Vikt: 380 g (stl M dam)
 
Cirkapris: 2100 SEK
bergans
haglofs Haglöfs – Barrier Pro och Barrier Pro Q
 
En extremt lätt, vindbeständig och isolerande jacka i återvunnen polyester och Primaloft® One som värmer ovanligt bra i förhållande till vikten.  Det är en snabbtorkande lättviktsjacka i miljövänliga material med vattenresistent impregnering fri från PFOS/PFOA. Hellång dragkedja med hakskydd, elastiska ärmslut och linning. En packpåse medföljer. Haglöfs Barrier Pro används flitigt av bland annat Ola Skinnarmo som rekommenderar den som ett bra isoleringsplagg att ha både under och över jackan.
Vikt: 345 g (stl M herr)/ 290 g (stl M dam)
 
Cirkapris: 2000 SEK
Norröna – Lyngen clo 100
 
Lyngen clo 100 från Norröna är en lätt, komprimerbar jacka med mycket värme – även den i materialet Primaloft® One. Den är vindavvisande och andas väldigt bra. Perfekt att stoppa ner komprimerad i ryggsäcken till du behöver den som bäst – exempelvis vid raster eller stunder av låg aktivitet.
 
Jackans har handvärmarfickor som är placerade högt så att de inte ska vara i vägen för ryggsäck eller sele.
Vikt: 430 gram (stl L herr) / 383 g (stl M dam)
Norrona green
primaloft one Om PrimaLoft® ONE
PrimaLoft® ONE är det bästa materialet på marknaden utifrån kriterierna att hålla värmen, vara vattenresistent, dess mjukhet, lättvikt och kompression. PrimaLoft® ONE är en ultrafin mikrofiber som bibehåller sina goda egenskaper även i vått tillstånd. Mycket snabbtorkande.

DELA DETTA INLÄGG