styrgrupp1

Kvinnligt nätverk i sportbranschen startas

styrgrupp1 Idag var det Kick Off för det första kvinnliga nätverket inom sportbranschen i Sverige. Det är Svenskt Sportforum som är initiativtagare och tillsammans med sina medlemsföretag nu ska se till att fler kvinnor kommer fram på höga positioner på de svenska sportföretagen.

Kvinnor har varit den stora tillväxtmarknaden för sportföretagen de senaste åren. Kvinnorna styr över merparten av plånboken i hemmen. Kvinnorna har stått för stora idrottsliga framgångar under det senaste decenniet. Detta avspeglas överhuvudtaget inte i ledningsgrupperna i sportföretagen där det är sorgligt enkönat. Det ska nu det nystartade kvinnliga nätverket råda bot på.

– Vi startar nätverket med ökad lönsamhet för branschen i fokus, precis som med våra andra verksamheter, säger Jenny Tirén Berg på Svenskt Sportforum som projektleder nätverket.

Utan kvinnor på högsta nivå så missar man affärsmöjligheter och lönsamheten minskar – det säger både sunda förnuftet och stora internationella undersökningar. På sportfackmässan Swesport på Kistamässan har nätverket sin kick off och första träff. Då samlas 50-talet kvinnor på ledande positioner i svenska sportbranschen för att lyssna till föreläsningar och ha en workshop.

Föreläser gör Lotta Snickare och Sara Orrensjö. Lotta är ledarskapsforskare på KTH, kanske mest känd för sin bok ”Det finns en särskild plats i helvetet för kvinnor som inte hjälper varandra”, som hon skrev tillsammans med Liza Marklund. Sara är extremskidåkare och en av grundarna och producent i filmbolaget ”Generation Flinga” som 2009 släppte världens första skidfilm med enbart tjejer, ”Catch us if you can”.

– Nätverkets mål är naturligtvis att få fler kvinnor att göra karriär i sportbranschen och ta sig till de allra högsta positionerna, säger Jenny Tirén Berg. Det ska vi göra genom att inspirera, utveckla, utbilda och stötta varandra.

Nätverkets styrgrupp består förutom Jenny Tirén Berg av Kajsa Claesson, Sales Manager Stadium, Anna Mindelöf, HR chef Adidas Group Norden, Ninni Lindertz, marknadschef Nike Sverige.

 

För mer information
Jenny Tirén Berg, informationsansvarig Svenskt Sportforum 076-548 65 92 eller [email protected]

DELA DETTA INLÄGG