JAQ – världens minsta och mest kraftfulla bärbara bränslecellsladdare

myFC, ett svenskt innovationsföretag och ledande inom portabla, miljövänliga bränslecellslösningar för mobila enheter, kommer under CES-mässan i Las Vegas den 6-9 januari att premiärvisa och demonstrera fullt produktionsfärdiga enheter av bränslecellsladdaren JAQ™.

JAQ - WHITE Ständig uppkoppling vid alla tidpunkter och i allt fler enheter kräver laddade batterier dygnet runt var vi än befinner oss. Den portabla bränslecellsladdaren JAQ har en slimmad minimalistisk design och erbjuder grön energi oberoende av vägguttag. JAQ skapar el med hjälp av vatten och salt som förpackats i ett tunt, återvinningsbart engångskort. När laddningskortet sätts in i laddaren startar en kemisk reaktion som omedelbart producerar vätgas. Varje laddningskort levererar 1800 mAh till USB-kompatibla smartphones och surfplattor. 1800 mAh motsvarar ungefär en full uppladdning av en smartphone.

– Vi arbetar ständigt med att utveckla och anpassa bränslecellstekniken för att möta den globala efterfrågan på icke-vägguttagsberoende laddare. Med JAQ erbjuder vi våra kunder en tillförlitlig portabel laddare med läcker minimalistisk design, säger Björn Westerholm, VD på myFC

– JAQ representerar framtiden för konsumentbränslecellsanvändning. Den bygger på miljövänlig teknik som möjliggör omedelbar laddning utan att man behöver vara beroende av ett vägguttag. På CES visas innovativ teknik upp och vi ser fram emot att premiärvisa och demonstrera fullt produktionsfärdiga JAQ till de tusentals teknikentusiaster som deltar på mässan, fortsätter Björn Westerholm.

JAQ kan förbeställas på www.myfcpower.com. Den kommer till en början att finnas i tre färger, vit, svart och lila, och levereras med fem laddningskort. JAQ har USB-gränssnitt och kan ladda smartphones, surfplattor och andra USB 5V-enheter.

myFC visar upp JAQ på CES-mässan i monter #82322 på Sands Expo, våning 1, Hall G, mellan den 6-9 januari, samt under presseventet ShowStoppers vid bord F11 på Wynn Hotel den 6 januari. Under mässan kommer myFC tillsammans med ABB även att visa upp den nya roboten, YuMi®, vilken ska producera laddningskorten till JAQ i myFCs fabrik i Sverige från och med i mitten av januari.

www.myfcpower.com

DELA DETTA INLÄGG