131 Aquarious 4080 Wind Pro jkt

ISBJÖRN OF SWEDEN – #131 Wind Pro Jacket

131 Aquarious 4080 Wind Pro jkt Polartec, LLC, som är en av de mest kända fleecetillverkarna i världen, utsåg jackan #131 Wind Pro Jacket från ISBJÖRN of Sweden till en av de Europeiska vinnarna av Polartec APEX Award förra året 2011.

Motiveringen från juryn för valet av ISBJÖRN of Sweden som vinnare löd: ”ISBJÖRN designar “riktiga” outdoor kläder för barn, med  grundtanken att barn är de som bäst behöver skydd för vädrets makter. De kombinerar passform och funktion för barnen på ett föredömligt sätt i kombination med en vuxeninspirerad outdoor design. ISBJÖRN bevisar detta i en snygg jacka med huva tillverkad i återvunnen Polartec® Wind Pro® med Hardface® Technology. Jackan med sin användbarhet, stretchighet och höga komfort, är ett plagg som kan användas året om. Polartec®  Wind Pro® är fyra gånger mer vindresistent är traditionell fleece och Hardface® ytan ger materialet en vattenavstötande förmåga samt en extrem slittålighet.”

En ytterst mångsidig jacka, tillverkad i ett vindtätt, stretchigt och vattenavvisande material med enorm slittålighet. Den extremt goda andningen tillsammans med den mjukt flossade insidan och 4-vägsstretchen, ger en jacka som kan användas både som ytterplagg och som mellanlager. Tillverkad av återvunnen fiber. Jackan har tumgrepp i ärmsluten och snygga detaljer såsom kontrasterande färg på dragkedjorna och en tuff bröstficka vilket ger jackan en skön attityd. Huvan är avtagbar. Mer info om #131 Wind Pro Jacket här.
 
Polartec® Wind Pro®
Polartec® Wind Pro® har en extremt hög andningsförmåga och står emot vinden fyra gånger så mycket som en vanlig fleece.  Plagg i Polartec® Wind Pro® passar perfekt som både isolering och ytterplagg och är dessutom ett väldigt tåligt material. Väven är mångsidig och kan användas för en lång rad olika aktiviteter.

Polartec® Wind Pro® kombinerar vindresistens och värme med en hög andningsförmåga vilket ger en fantastisk komfort för många olika aktiviteter.
 
·         4 gånger mer vindresistent än andra traditionella fleecematerial
·         Värmande i förhållande till vikten
·         Hög andningsförmåga
·         Vattenresistent
·         Kan tvättas i maskin

Hur fungerar det?
Polartec har framställt ett genutvecklat garn med en mycket tät konstruktion vilket kraftigt reducerar kyleffekten, en viktig egenskap som ofta är en akilleshäl för traditionell fleece. Polartec har bevisat effektiviteten både i labbtester och ute på fältet. Polartec® Wind Pro® blockerar vinden 4x mer än traditionell fleece. Den slitstarka och vattenavvisande ytan stöter bort regn och snö. Den grövre baksidan i velour gör att luften stannar kvar och ger därför ett högre värme-vikt-förhållande. Båda ytorna av dessa tyger är behandlade för att ge maximal hållbarhet och noppar inte. De behåller den isolerande förmågan och sitt ursprungliga utseende efter upprepad användning och tvätt. Eftersom det inte är ett laminat andas Polartec® Wind Pro® mycket bra och bibehåller hela 85% av andnings-förmågan från en traditionell fleece för att du inte ska bli för varm.

www.isbjornofsweden.se & www.polartec.com

{gallery}gallery/isbjorn_131:100:100:0:0{/gallery}

DELA DETTA INLÄGG