IB Vertical RGBReversed mod-large

Icebreaker ansluter sig till The Conservation Alliance

IB Vertical RGBReversed mod-large Det Nya Zeeländska merionull företaget Icebreaker anslöt sig härom dagen till The Conservation Alliance som är en stiftelse för outdoorföretag som vill skydda vildmark och vattendrag

Den 22 februari meddelade Icebreaker att de har anslutit sig till The Conservation Alliance som bildades 1989 av Rei, Patagonien, The North Face, och Kelty och omfattar nu mer än 170 aktiva medlemmar. De anslutna medlemmarna donerar varje år sin medlemsavgift till organisationer som arbetar för att bevara vildmark och vattendrag för rekreation och levande miljö.

Sedan starten har alliansen bidragit nästan 9 miljoner dollar till naturvårdsprojekt i hela Nordamerika. Resultaten har varit anmärkningsvärd: deras bidrag har hjälpt organisationer att skydda mer än två miljoner hektar mark, stoppat eller tagit bort 28 dammar, och bevarat tillgång till hundratals mil av floder och vattendrag och flera klätterområden.

”Omsorg om miljön är en av Icebreaker främsta prioriteringar, och vi är glada över att få bli medlemmar i Conservation Alliance och deras viktiga arbete att skydda naturområden genom några av de mest övertygande bevarandeprojekt i Nordamerika”, säger Lisa Thompson, Icebreakers verksamhetschef i USA.

Icebreakers etiska engagemang

Icebreaker var det första outdoorföretaget i världen att köpa merinoull direkt från odlare, ett system som började 1997. Icebreaker jobbar aktivt för hållbarhet, etisk tillverkning och djurskydd. Under 2008 lanserade företaget ”Icebreaker Baacode”, en banbrytande transparent försörjningskedja och spårbarhetsprogram. Varje Icebreaker innehåller en unik Baacode, vilket gör att kunderna kan spåra plagget online från uppfödning av fåren och genom varje steg i leveranskedjan.

I Love Outdoor har i skrivande stund Icebreakerplagg för test och kommer under våren publicera testresultat för de aktuella produkterna.

www.icebreaker.com

DELA DETTA INLÄGG