Designchef Marianne Knutsson-Hall

Hestra-handsken vinnare av designpris

Den 16 maj stod det klart att den småländska handsktillverkaren Hestra är vinnare av Stora Designpriset 2013. Förutom äran får företaget en kvarts miljon kronor, där hälften ska doneras till forskning inom designområdet. – Det är väldigt hedrande. Vi tycker det är särskilt positivt att uppmärksammas för noggrannhet och kvalitet när det kommer till design, kommenterar Marianne Knutsson-Hall, designchef på Hestra.

Prisutdelningen ägde rum på Tekniska museet i Stockholm och på plats för att ta emot priset fanns två av sönerna inom familjeföretaget, Anton Magnusson och Jonas Magnusson.

Stora Designpriset uppmärksammar affärsframgångar inom designområdet. Juryn består av erfarna namn inom designvärlden, där Erika Lagerbielke från Svensk Form, Henrik Otto från Electrolux AB och Anders Rune från Teknikföretagen kan nämnas som exempel.

Motiveringen löd enligt följande: ”Martin Magnusson & Co är handsktillverkaren som genom att bjuda in professionella användare i designprocessen gjort familjeföretaget till en kommersiell framgångssaga och Hestra till ett starkt globalt varumärke.”

Designchef Marianne Knutsson-Hall Handskmakarna Niklas Magnusson och Anton Magnusson
Designchef Marianne Knutsson-Hall har designat tusentals handskar på Hestra. Handskmakarna Niklas Magnusson och Anton Magnusson tillhör fjärde generationen inom familjeföretaget Hestra.

 

DELA DETTA INLÄGG