Haglofs Swapstories Logo

Haglöfs Swapstories – gamla produkter får nytt liv

Haglofs Swapstories Logo En Haglöfs-produkt har mycket att berätta. Nu får fler möjligheten att ta del av dessa historier och samtidigt bidra till en bättre värld. Den 18 september 2012 lanserar Haglöfs secondhand-konceptet Swapstories i Haglöfs Brand Store i Stockholm. Alla pengar går oavkortat till välgörenhet.

Lång hållbarhet är ett av kännetecknen hos en Haglöfs-produkt. I takt med att konsumenter köper nya produkter hamnar inte sällan de gamla långt inne i garderoben och blir kvar där. Det är ett särskilt dåligt ställe för en outdoor-produkt som har mycket kvar att ge. Med Swapstories erbjuder Haglöfs möjligheten att låta någon annan både använda produkten och ta del av dess historia.

Varje produkt har sin egen historia
När en begagnad produkt lämnas in till Haglöfs butik i Stockholm får den tidigare ägaren skriva en berättelse om vad man varit med om tillsammans med produkten. Ingen historia är för stor eller för liten och det kan vara allt från den stora expeditionen till den första skolutflykten. Det går att lägga in sin berättelse i förväg via Haglöfs svenska hemsida där man även kan gå in och läsa om andras berättelser. Successivt kommer intressanta historier även att finnas tillgängliga på Haglöfs Facebook-sida.
– Haglöfs swapstories är en kreativ vinkling på secondhand-försäljning av Haglöfs-produkter. Det ger fler användare möjligheten att äga klassiska Haglöfs-produkter – och dessutom få med sig en spännande historia. Det är samtidigt ett fint sätt att bidra ekonomiskt till de som verkligen behöver det, kommenterar Nicolas Warchalowski, vd på Haglöfs

Alla pengar går till välgörenhet
Den som lämnar in en begagnad Haglöfs-produkt får 20 procents rabatt på en ny produkt i butiken. Pengarna som den begagnade produkten sedan inbringar vid försäljning i butiken går oavkortat till ett av två välgörenhetsprojekt som köparen väljer, Vi-skogen eller Projekt Åredalen.
– Swapstories kombinerar hållbarhet, välgörenhet och historieberättande. Det är ett initiativ som kommer från Haglöfs medarbetare och ytterligare ett bevis på att vårt ansvarstagande och våra hållbarhetsambitioner verkligen är en del av vår dagliga verksamhet, kommenterar Lennart Ekberg, hållbarhetsdirektör på Haglöfs.

Om Vi-skogen
Vi-skogen är en svensk biståndsorganisation som arbetar med att plantera träd och grödor tillsammans, så kallad agroforestry, för att hjälpa fattiga bönder i länderna runt Victoriasjön i Afrika att skapa hållbara jordbrukssystem. Sedan starten 1983 har organisationen bidragit till att över 100 miljoner träd planterats, och förbättrat levnadsvillkoren för mer än 1,2 miljoner familjer. www.viskogen.se

Om Projekt Åredalen
Projekt Åredalen är en svensk frivilligorganisation som arbetar med att förbättra levnadsvillkoren för fattiga familjer i Rumänien. Insatserna består av allt från insamling av pengar, information och föreläsningar, insamling av verktyg, byggmaterial, kläder och skor, till att arbeta som volontärer på plats samt att inspirera andra till att åka iväg. www.projektaredalen.se

 

DELA DETTA INLÄGG