IMG 1907

Granitbiten del 4 – Marmot

IMG 1907 I den fjärde och sista artikelserien om I Love Outdoors besök hos Granitbiten så kommer vi uteslutande skriva om Marmot som som avslutade och toppade besöket med flera läckra nyheter i en mycket tilltalande färskala.

Vi har i några tidigare artiklar skrivit om softshell jackan Up Track och mellanlagret Variant i power stretch med isolerande framsida som redan nu finns på marknaden. Nu är det dags att blicka framåt och bortsett från en produkt tjuvtitta på 2011 års kollektion. Vi har i princip uteslutande begränsat oss till jackor/förstärkning då Marmots kollektion är så pass stor.

Vi börjar kortfattat med Tempo Jacket. Tempo är en softshell som finns tillgänglig i fem färger varav den gråa syns på bild nummer två. Jackan har bra passform och ger ordentlig rörelsefrihet. Marmot m3 Softshell ger bra skydd även i lite ruggigare väder. Det rekommenderade priset är 1000 kr vilket är mycket bra för en så pass teknisk jacka som Tempo är. Den finns tillgänglig redan nu så passa på att spana in den när chansen ges.

2011 bjuder som sagt på många nyheter och uppdateringar och endast ett litet urval av allt kommer nämnas enligt ordningen på bilderna i slutet av artikeln. Vi börjar med Super Mica Jacket som med sina förstärkta axlar och höfter som är nytt för året ger jackan ett lite annorlunda utseende som kanske inte tilltalar alla. Jackan är tillverkad i Marmots Strata Membrain vilket ger en mycket mycket lätt produkt med bra passform. Två stora lättåtkomliga fickor pryder framsidan och dragkedjor för ventilation under armarna finns. Samtliga dragkedjorna är vattenresistenta. Denna uppdaterade version av Super Mica kommer kosta 2200 kr.

Näst på tur har vi ultralätta Trail Wind Hoody som med sina 133 gram är en perfekt jacka för högintensiva aktiviteter. Jackan andas mycket bra, är vindtät och står emot en del vatten. 700 kr är vårens rekommenderade pris.

Nano Jacket är vad som visas upp av Thomas på nästa bild. Nano Jacket är tillverkad i Gore-Tex Paclite och väger 227 gram. En av de tekniska detaljer vi verkligen fastnade för var lösningen med laser utskurna hål i bröstfickorna för ökad andningsförmåga. En mycket smart lösning där inget onödigt material behövs. Nano Jacket kostar 2500 kr, vilket måste anses vara riktigt bra för en packlitejacka.

”Det känns som att sätta på sig en gummisnodd” det var den första kommentaren från Peter när han provade Stretch Jacket. Strata Membrain Stretch som jackan är skapad av är ett otroligt material som verkligen är töjbart och följsamt samtidigt som det har en vattenpelare på 20 000 mm och är otroligt lätt och tunt. Då ingen av oss i redaktionen provat jackan i sina tidigare utgåvor så var det denna jacka som väckte mest uppmärksamhet under genomgång. Att den är lättpackad och mycket följsam gör den till en produkt värd sitt pris (2200 kr) och en produkt vi varmt rekommenderar den nyfikne att prova.

Essence Jacket var den sista jackan som provades och som syns på huvudbilden samt den sista bilden. Även denna jacka är tillverkad i Strata Membrain och tingar en mycket låg vikt och är så pass tunn att man kan se mönster/tryck på kläder du har under genom materialet. Essence har ett lägre pris och ger mycket funktion för pengarna. En bra instegsjacka för den aktive som är ute i ur och skur utan att vilja lägga ut mer än 1700 svenska riksdaler på en jacka.

Till sist så vill vi även nämna sovsäckarna Plasma 15 och 30 som vi som hastigast tittade närmare på innan det var dags att bege sig hemåt. Högkvalitativa sovsäckar med en dunkvalité på inte mindre än 900+ fill power. Plasma 30 i standardlängd 644 gram och har en komforttemperatur på -1 grad. Plasma 15 har en komforttemperatur och väger 864 gram. Priserna är relativt saftiga då de kostar 4500 respektive 5000 kronor. Men tänk på att ju högre fillpower dunet har desto längre livslängd har det.

Besök I Love Outdoor på Facebook för att se Marmots egna produktbilder för allt som nämns i artikeln. Samt en hel del andra bilder från besöket. Glöm inte att gilla oss!

{gallery}gallery/granitbiten-del4:80:80:0:0{/gallery}

DELA DETTA INLÄGG