IMG 1889

Granitbiten del 3 – Smartwool, Fibertec & Superfeet

IMG 1889 Reportageserien från Granitbiten fortsätter med Smartwool, Fibertec och Superfeet.

Smartwool
Smartwool förknippas säkerligen av många med strumpor, väldigt bekväma strumpor. Men företagets kollektion innehåller mycket mer än det. I sortimentet hittar ni underställ, t-shirts, cykelkläder, och kraftigare mellanlager och självklart en stor mängd strumpor som länge var företagets basverksamhet och grunden till att allt startade i mitten va 90-talet.

Smartwools produktsortiment är mycket stort och utvecklas ständigt. Strumporna är otroligt bekväma och PhD Outdoor UL Mini bärs ofta av redaktionens medlemmar. Passformen behålls efter otaliga tvättar och känns mycket slittåliga. Rekommenderat pris för dessa är ca 180 kronor.

www.smartwool.com

Fibertec
Tyska Fibertec utvecklar produkter för kläd- och skovård och lägger stort fokus på miljön. Deras Green Lineserie är vattenlöslig och innehåller inga flourider. Seriens produkter efterlämnar inte heller några farliga restprodukter vid nedbrytning. Green Lineserien finns inom skovård i form av vax och spray, impregneringen av skalplagg sprayas på eller tvättas in och till sist så finns tvättmedel för skalplag, syntet- och dunfyllda produkter.

Fibertecs Blue Lineserie är moderna impregenringar som innehåller C6 fluorine istället för det mer skadliga ämnet C8 fluorine. C6 innehåller inte PFT och finns inom skovård och impregnering.

Fibertecs produkter hittar ni i välsorterade butiker. Det rekommenderade priset för det honungsdoftande skovaxet är 100 kr. Impregnering kostar mellan 180-220 kr beroende på produkt.

Vi kommer under hösten presentera test av så väl skovax, tvätt och impregnering.

www.fibertec-waterproofing.de

Superfeet
Det är inte alltid det räcker med ett par bra skor. De kan kännas otroligt bekväma, men ger de verkligen det stöd som behövs? Superfeet löser det problemet åt dig. Det finns sulor anpassade för en mängd aktiviteter, breda fötter, smala fötter, män och kvinnor. De är enkelt uppdelade i olika färgkoder (se bild nedan) vilket gör valet lättare. Rosa är till exempel försedd med Outlast och speciellt anpassade för kvinnors fötter medan blå sulan passar i vardagsskor och träningsskor. För att räta upp och stabilisera (se bild) använder sig företaget av Encapsulating Stabilizer System® [ESS®]. Sulorna hittar ni välsorterade butiker och mer information hittar ni på deras hemsida.

www.superfeet.com

{gallery}gallery/granitbiten-del3:80:80:0:0{/gallery}


DELA DETTA INLÄGG