IMG 1872

Granitbiten del 2 – Therm-a-Rest och MSR

IMG 1872 Vi fortsätter vår reportageserie från Granitbiten med fler produkter från Cascade Designs.

Therm-a-Rest
Therm-a-Rest revolutionerade liggunderlagsmarknaden när det för snart 40 år sedan lanserades och varumärket har allt sedan dess hela tiden legat i framkant med sina tekniska lösningar. Nästa säsong släpps en ny version av lättviktssuccén NeoAir™ kallad NeoAir™ Trekker som är 6,3 cm tjock och något tyngre och som inte isolerar riktigt lika bra. Regular versionen väger 540 gram och är 130 gram mer än NeoAir™. Storsäljarna TrailPro™ blir något lättare nästa år och Trail Lite™ får bättre isolationsförmåga. Skumliggunderlagen RidgeRest™ får en ny ytbehandling som både gör dem varmare och mer slittåliga.

Några av tillbehören är Fitted Sheet som har funnits på marknaden underflera år, men som först nu börjat leta sig ut på den svenska marknaden. Fitted Sheet är ett lakan som spänns fast på liggunderlaget för ökad komfort mot huden när sovsäcken inte behöver vara stängd. Räcker inte det så kommer DreamTime™ Comfort Cover som spänns fast på liggunderlaget. DreamTime™ har en skumkärna som formas efter kroppen och är perfekt för bilsemestern eller om en extrasäng behövs hemma.

MSR
Från MSR finns de största nyheterna i tillbehörssortimentet. I en tidigare artikel här på I ♥ OUTDOOR kan ni läsa om Alpine Deluxe Kitchen Set och Alpin Kitchen Set och de många tillbehören där i. I Fast & Light serien finns nästa säsong Quick™ Solo System, Quick Solo Pot och Quick Skillet som är kastrull och stekpanna i lättvikts aluminium för en, max två personer. Solo System innehåller även en kåsa med lock. Till den extremt slittåliga vattensäcken Dromedary Bag kommer en välkommen nyhet, en tappkran.

Köken genomgår inga större uppdateringar gjorts och trotjänarna Dragonfly och Wisperlite finns självklart kvar i sortimentet. Under besöket så tittade vi inte på MSR:s tält. Under MSR hittar ni även Packtowl där har vissa uppdateringar av sortimentet gjorts.

{gallery}gallery/granitbiten-del2:70:70:0:0{/gallery}

DELA DETTA INLÄGG