platy origin5

Granitbiten del 1 – Platypus och SealLine

platy origin5 För några veckor sedan besökte I Love Outdoor Granitbiten och fick en ordentlig genomgång av produkter från flera av deras 15 varumärken. Det vi tittade närmare på var Marmot´s klädkollektion, Cascade Designs sortiment och Smartwool. Men vi hann även med en snabb genomgång av Fibertec och Superfeet.

Cascade Designs
Vi träffade under en eftermiddag Thomas Breding som bland annat är marknadsföringsansvarig på Granitbiten och vi kastade oss snabbt över existerande och kommande produkter från Cascade Designs. Under Cascade Designs vingar hittar ni de välkända varumärkena Term-a-rest, MSR, Platypus och SealLine. Redan 1972 började några vänner arbeta med att ta fram ett självuppblåsbart liggunderlag och patent togs samma år och ett par år senare startades produktionen av Therm-a-Rest.

Företaget har som sagt fler varumärken idag, men något som är i det närmaste unikt för ett företag i Cascade Designs storlek är att så gott som allt tillverkas i deras egna fabriker, vilket gör att de hela tiden kan hålla koll på produktionen, kvalitén och utveckling. Det tog till exempel flera år för företagets ingenjörer att utveckla den maskin som tillverkar det avancerade lättviktsunderlaget NeoAir™.

Nog med historik. Till nästkommande säsong så lanserar företagets olika varumärken en rad nyheter som är mycket intressanta, samtidigt som stora delar av ordinarie utbud finns kvar i sitt ursprungliga skick eller i förfinat utförande.

Platypus
Från Platypus så lanseras nästa år ett mycket praktiskt och intressant vattenreningssystem kallat CleanStream™ Gravity Filter som baseras på två stycken fyraliters vattensäckar märkta med ”Dirty” och ”Clean”. Säckarna är sammankopplade med en slang och filter och klarar av att filtrera de fyra literna på två och en halv minut. Inte illa! CleanStream™ är perfekt för längre turer i kajaken eller när lite större grupper är inblandade då mängden medhavt vatten kan begränsas till i princip noll. Vi hoppas kunna förse er läsare med ett ordentligt test av CleanStream™ i vår.

Vi tittade även närmare på och har precis genomfört ett test av Platypus nya ryggsäckar som finns i fem olika storlekar. Serien heter Origin och är anpassade för högintensiva aktiviteter, samtliga säckar är uppbyggda kring Platypus Big Zip SL som rymmer två liter vatten. För vinkonnässören så finns sedan en tid tillbaka PlatyPreserve som skyddar de vin som är kvar i flaskan i upp till en månad utan att kvalitén försämras. Vill du lyxa till det på turen med ett glas vin, så är PlatyPreserve en perfekt lösning Till nästa säsong är korken vit istället för svart och ett månadslångt test genomförs just nu.

SealLine
SealLine är mestadels känt för sina vattentäta packsäckar och det var de nya packsäckarna och vattentät förvaring för tekniska prylar som vi tittade på. E-Case™ som är en mycket praktisk förvaring i tre olika storlekar har vi redan skrivit om. Utöver E-case™ finns E-reader™ för läsplattor och iSeries™ i tre storlekar som är speciellt anpassade för Apples iPad, iPods och och iPhones.

Packsäckssortimentet utökas med Nimbus™ Sack, som är lätt och slitstark. Den finns i fyra olika färger från 5 liters packvolym upp till 40. Cirrus™ Sack beskrivs som ultralätt och finns även den i fyra färger mellan 2.5 liters packvolym upp till 30 liter.

{gallery}gallery/granitbiten-del1:100:100:0:0{/gallery}

DELA DETTA INLÄGG