Garmin® presenterar VIRB® X och VIRB® XE actionkameror

Garmin presenterar nu nästa generation HD actionkameror, VIRB X och VIRB XE. Kompakta och i ett nytt format med fler monteringsalternativ filmar de i HD och med vidvinkel. De är vattentäta ner till 50 meter och så robusta och vattentåliga att du inte behöver något dykhus när du filmar under vattnet.

VIRB X och VIRB XE har högkvalitativa bild- och ljudfunktioner och ger en helt ny användarupplevelse med G-Metrix. Med hjälp av en mängd inbyggda och trådlösa sensorer fångar G-Metrix data som t.ex. hastighet och G-kraft och omvandlar den till animerad information på bilden för att skapa en häftigare användarupplevelse. Med Garmins programvara kan du visa dina äventyr med fler detaljer och skapa snygga actionvideos på ett enklare sätt. G-Metrix fungerar tillsammans med Garmins produktsortiment oavsett aktivitet. Analysera din kraft från dina Vector wattpedaler, visa din G-kraft under en akrobatisk flygning, återupplev farten och stigningarna som gjorts under en dag i skidbacken med hjälp av fenix 3 eller se accelerationen och maxhastigheten på racingbanan. Tillsammans med G-Metrix är VIRB X och VIRB XE de ultimata actionkamerorna.

– Med en ny design, förbättrade inspelningsalternativ, inbyggda sensorer och introduktionen av G-Metrix representerar detta ett stort steg i utvecklingen av actionkameror för både amatörer och proffs, säger Dan Bartel, försäljningschef för Garmin International.

– Vi är oerhört glada att kunna erbjuda dessa kameror så att marknaden inte bara kan få se filmen utan även hur långt, snabbt och galet deras äventyr verkligen är.

Designad för action

Filma vanligt eller med vidvinkel, VIRB XE är designad för att filma professionellt i HD-kvalitet vid 1440p/30fps och 1080p/60fps med super slow-motion, bildstabilisering och i olika zoom-nivåer. VIRB X filmar i HD-kvalitet vid 1080p/30fps och 720/60fps med slow-motion och i olika zoomalternativ. Med stillbildssensor kan båda modellerna ta skarpa stillbilder och bildserier med upp till 12MP bildkvalitet. Dessutom har VIRB XE funktionen Pro mode med mer avancerade manuella kamerainställningar för vitbalans, skärpa och färgprofil, ISO-begränsning och exponeringstid.

Både VIRB X och VIRB XE är vattentäta ner till 50 meter och behöver inget extra dykfodral. Med en plan glaslins blir undervattensbilderna kristallklara och övergången mellan under och ovanför vattenytan blir droppfri. I den nya designen finns en inbyggd mikrofon som ger mycket tydligt ljud, även under vattnet. Det finns Bluetooth för enkel användning av headset och extern mikrofon. VIRB X och XE har också ett nytt säkert fäste med ett antiglidsystem som du kan spänna så att det klarar vibrationer och stötar bättre.

G-Metrix använder actiondata som registreras av inbyggda och anslutna senorer till VIRB X och XE för att ladda din actionfilm med mer spänning och känslor. Med G-Metrix kan du få data från högkänslig GPS accelerometer och gyro, samt från kompatibla enheter och accessoarer som HRM pulsband, fenix 3 multisportklocka eller Vector kraftmätare för att fånga realtidsaktivitet och prestation.

VIRB X och XE är också kompatibla med Bluetooth OBD-tillbehör och fångar fordonsdata som hastighet, RPM och gaspådrag.

Via inbyggd Wi-Fi kan du koppla ihop kameran med din smartphone eller surfplatta och appen VIRB Mobile. Med VIRB Mobile kan du livestreama din video så du ser vad du filmar och kontrollera flera kameror samtidigt. Du kan även snabbredigera och lägga på G-Metrix data och ladda upp och dela dina filmer. Om kameran skulle försvinna kan du dessutom spåra den till dess senaste kända position.

Kompakt och enkel att använda

Med VIRB X och XE behöver du inte chansa på hur den fungerar eller fundera över hur du filmar en bra video. På den högupplösta 1 tums skärmen kan du snabbt och enkelt ändra inställningarna. Och med en enkel knapptryckning väcker du kameran och kan starta och stanna inspelningen. Det finns också en dedikerad fotoknapp så du kan ta bilder när som helst, även när du filmar. Det uppladdningsbara och utbytbara batteriet ger upp till två timmars filmning vid 1080p. Kameran har också vattentäta kontakter för laddning och strömförsörjning.

Enkelt att redigera

VIRB Edit™, Garmins redigeringsprogram kan automatiskt generera bra, färdiga filmer med G-Metrix data. Eller så kan du välja att manuellt granska och redigera filmen, justera G-Metrix datan och lägga på musik. Med hjälp av tidsstämpel via GPS kan VIRB Edit automatiskt synka filmklipp från olika kameror för smidig övergång då du filmat med flera kameror. Du kan även skapa egna mätinstrument och diagram för en mer unik video. VIRB Mobile App kan också användas för snabbredigering på både smartphones och surfplattor. Med appen kan du beskära och lägga på G-Metrix instrument samt lägga till musik vilket gör uppladdning och delning ännu snabbare och enklare.

VIRB X och XE beräknas finnas tillgänglig i juni 2015. VIRB X kommer ha ett rekommenderat cirkapris på 2 999: – och VIRB XE 3 999: –

DELA DETTA INLÄGG