Fira påsken i Sälen

I påsk smäller det – och allra högst smäller det i Sälen, norra Europas största alpina skidområde med sammanlagt över 100 backar och nästan lika många liftar.

Har du tänkt dig att “dra till fjällen” (Markoolio kommer!) någon gång under vintern, så är påsken definitivt en av höjdpunkterna under året. I sälen bjuder man på massor av aktiviteter, after ski och underhållning av kända artister.

Uppåt väggarna

Den numera traditionella tävlingen ”Uppåt Väggen” är tillbaka även i år. Det hela går ut på att ta sig upp för en av Sveriges brantaste pister, den så kallade Väggen. Du springer upp, vänder på toppen och åker ner igen. Du väljer själv vad du vill åka på, men twisten i det hela är att du måste själv bära upp det du ska åka på.

Tävlingen har tre klasser: Lilla Uppåt Väggen för barn upp till 15 år, Uppåt Väggen Ungdom för ungdomar 11-15 och till sist den ”riktiga” Uppåt Väggen, som är för dig som fyllt 16 år.

Hasse Andersson

Guld och gröna skogar mitt i vinterlandskapet! Den gamle folkkäre artisten Hasse Andersson underhåller varje dag klockan 15.00 på Högfjällshotellet. Och ja – man får ta hunden med sig in i him… stugan. Det finns stugor för dig med husdjur i Tandådalen, Högfjället, Lindvallen, Kläppen, Stöten och – såklart – Hundfjället.

Hasse dyker dessutom upp på Sälfjällstorget i Lindvallen på Påskafton, tillsammans med Ace Wilder.

Programmet

Det är ett digert utbud av aktiviteter. Det händer mycket, både utomhus i backar och på torg, såväl som inomhus på klubbarna. Och allt detta sker bara några veckor efter Vasaloppet, en annan folkfest av stora mått – och där ännu en norrman stod som segrare, vilket kanske inte var någon större match för dig som sysslar med sportsbetting.

Skärtorsdag

På skärtorsdagen är det tävlingsdags för hela familjen på Högfjället. En Påskdifferensslalom i Matsbacken och en maskerad. Pris delas ut till bästa utklädnad.

På kvällen lurvar vi bort till Ice Nightclub på Högfjällshotellet, där Ison & Fille står på scen klockan 22.00

Långfredag

I Tandådalen hittar vi Valle, som drar igång festligheterna med musik och dans på utescenen.

Strax därefter, blir det stor Påsk-AfterSki, med Lotta Engberg, Gladys del Pilar och Magnus Bäcklund. Och har du inte fått nog av sköna sånger efter det, så snabba dig bort till Experiumtorget (Lindvallen) och njuta av gruppen Easy Kit, som idag får assistans av Rångedala-killarna Rongedals.

Än mer underhållning bjuds det på, i form av en Långfredagssupé – en helkväll i sällskap med Jill Johnsson!

Kvällens scenupplevelse på Ice Nightclub består av Storschlaget, som bjuder på schlagers.

Påskafton

Missa inte Hot Dog Poolrace på Hundfjället! Det drar igång klockan 16, vilket ger dig tid att kolla in – eller delta i! – Uppåt Väggen, som genomförs på förmiddagen.

Framåt kvällen hittar vi BURN at the mountains, i en kvällsspelning från utescenen på Tandådalstorget. Därefter är det ännu en gång dags att besöka Ice Nighclub – denna gång för att njuta av Marko Lehtosalo, känd även under namnet Tyke. Eller du kanske känner honom som Markoolio?

Påskdagen bjuder på DJ´s på Experiumtorget, och barnens favorit Valle har After Ski med sång och dans.

Detta och mycket annat väntar på dig som besöker Sälen runt påsk. Du hittar hela programmet här.

Påskfirandet i Sälenfjällen har blivit en fantastiskt uppskattad tradition, med massor av aktiviteter för hela familjen, tävlingar och uppträdanden av några av landets mest älskade artister.

DELA DETTA INLÄGG