P1040199

Exped Aries UL

P1040199 Under några dagars härlig paddling i skärgården utanför Trosa så fick vi chansen att testa Exped Aries UL, ett lättviktstält för två personer med generöst tilltagen sovdel.

Expeds tält med slutbeteckning UL är nyheter i sortimentet och UL syftar på Ultra Light. Aries UL är ett tunneltält för två personer som med sina 2,4 kilo bör anses som ett lättviktstält. Utöver att bara sova i tältet så tittade vi självklart på specifika detaljer som i flera fall gör att Aries UL skiljer sig från andra liknande tunneltält. De reflekterande tältlinorna och deras små packpåsar som även fungerar som varningsflaggor är simpla och mycket bra idéer. Den mycket tunna tältväven är både stryktålig och står emot vädrets makter bra. Vi fick inte utstå några orkanstormar och piskande regn under turen, men den blåst och det lilla regn som föll under en av nätterna gav en liten fingervisning om tältets vindstabilitet.

Att sätta upp tältet var mycket enkelt och tog på sin höjd ett par minuter. Tältduken behövde dock sträckas upp lite efter att ha fått stått till sig en liten stund. Efter detta så var det klockrent. Innertältet domineras fullständigt av myggnät. Runt alla sidor finns så kallat No-See-Um netting vilket ger en grym ventilation. Kondens är trots allt ändå hyggligt svårt att undvika, framförallt den natten då tältet hade slagits upp på en redan fuktig gräsplätt.

Utrymmet inne i sovdelen är generöst tilltagen för två personer, något som behövs då absiden är trång och endast sväljer en del av den medhavda packningen.

Detta är ett mycket trevligt tält som är lätt att sätta upp, har smarta detaljlösningar och MYCKET god ventilation. Vikten ligger på en bra nivå och det enda minuset är att en något större absid hade kunnat önskas, detta kompenserades dock av innertältets storlek som uppskattades.

Rekommenderat pris är 4795 kr och mer information om tältet och testkommentarer hittar ni i bildspelet nedanför produktfakta.

Produktfakta:
Vikt: 2.4 kg (packstorlek 40×12 cm)
Golvutrymme: 225 x 135 cm
Takhöjd: 100 cm
Yttertält: PU/silikonbelagd 15 D Ripstop nylon, tejpade sömmar
Innertält & golv: Taffeta nylon / No-See-Um netting & Ripstop nylon,PE laminerat (10 000 mm vattenpelare)
Tältstänger: Flyplansaluminium DAC Featherlite NSL9 mm TH72M
Färg: Grön

www.exped.com | www.newelement.se

 

DELA DETTA INLÄGG