ExospherePlus2

Deuter Exosphere +2 ger dig rörelsefrihet

ExospherePlus2 Har du precis som undertecknad många gånger legat och vridit och vänt på dig i sovsäcken och tyckt att det har varit alldeles för osmidigt att komma i en skön sovposition? En lösning på det problemet kan vara Deuters sovsäckar i serien Exosphere som genom sin konstruktion kan expandera upp till 25%. I Love Outdoor har testat Exosphere +2 under ett antal höst och vi är nöjda med vad den erbjuder både i rörelsefrihet och när det kommer till utlovad komforttemperatur.

Du rör dig upp till 60 gånger per natt i sömnen och det är något som Deuter tagit fasta på när Exosphereserien togs fram. För att du ska få bästa möjliga sovkomfort så kan sovsäcken genom Deuter Thermo Stretch Comfort expandera hela 25% i sidled. Detta gäller över hela sovsäckens längd.

Då tar vi och kryper ner i sovsäcken, lägger oss tillrätta och startar testet. Exosphere har en hyggligt kroppsnära passform och när du väl börjar röra dig, vid första tillfället överdrivet mycket bara för testets skull, så märks stretchen tydligt. Det är riktigt smidigt och skönt och tanken om varför man inte sovit i något sådant här tidigare dök snabbt upp i skallen. De efterföljande nätterna har sedan inbjudit till god sömn i temperaturer som har skiftat mellan ca 10 till 1 grad celsius. Vid de högre temperaturerna blir den ordentligt varm och för lite extra ventilation så är det behagligt att öppna dragkedjan en aning nere vid fötterna. När temperaturen kryper ner mot komforttemperaturen för herrar som är 2 grader så blir sömnen allt mer behaglig och när natttemperaturenen var cirka 4 grader var det inga problem att sova i bara underkläder. Likaså vid komforttemperaturen, men då gällde det att dra åt lite extra runt huvudet så att inte den kyliga luften sipprade in i sovsäcken.

Något som är avgörande för att Exosphere ska klara detta är att Deuter tänkt till lite extra och förstärkt sovsäcken på utsatta ställen, dels så har de lite extra fyllning nere vid fötterna och två zoner med microfleece (midja och fötter) för extra värme och sovkomfort. Sovsäcken är dessutom något vidare nere vid fötterna för extra rörelsefrihet. Utöver detta så har Exospheresäckarna en liten ficka på insidan för värdesaker och något som kallas Dryzone i huvud och fotända med ett fukttåligt material som håller eventuell väta utifrån borta.

Detta är en riktigt trevlig sovsäck som åtminstone för undertecknad som rör sig mycket under nätterna har gett mer komfortabel sömn under vår, sommar och tidig höst. Exosphere +2 kostar cirka 1300 kr och hamnar där med i mellansegmentet.

Exosphere finns även med komforttemperaturgränserna -4 (röd) och -8 (grå)

Vikt: S: 1010g Reg: 1010g L: 1100g
Storlek: S: 195 x 68 x 43 cm Reg: 205 x 68 x 43 cm L: 220 x 73 x 45 cm
Kroppslängd: ca 170 cm ca 185 cm ca 200 cm
Packvolym:
15 x 36 cm
15 x 36 cm
16 x 36 cm
Temperaturgränser: Kvinnor: +8 Män: +2 Extrem: -12
Yttermaterial: Tactel 44D Nylon Diamond Ripstop
Innermaterial: Deuter Poly-Lite Soft
Fyllning: Deuter Thermo ProLoft®
Fyllnadsvikt: S: 300 g Reg: 325 g L: 360 gram
  • Stretchen!
  • Packvolymen
  • Inga problem med komforttemperaturen
  • Flera smarta “funktioner”
  • Innermaterialet kan bli något kallt när det inte varit i kontakt med kroppen på ett tag
  • Lite svårt att justera runt huvudet, snöret blir långt och lite i vägen

www.deuter.com

{gallery}gallery/deuter_exosphere:100:100:0:0{/gallery}

DELA DETTA INLÄGG