Äventyrsresor att se fram emot denna vår

Det finns många anledningar till att man väljer specifika destinationer att resa till. Det är till exempel mycket populärt att åka på så kallade sportresor. På bet365 sportspel kan man läsa om sin favoritsport, se var lagets följande matcher kommer att spelas och välja resmål efter detta. Man kan naturligtvis också resa för att utföra olika sporter, såsom skidåkning, bergsklättring, surfing och så vidare. Sådana här resor kallas ibland även för äventyrsresor, trots att äventyr kan innehålla mycket mer än bara sport.

I Expressen presenterades i slutet av januari de tio hetaste resmålen enligt Skyscanner och bland dessa tio resmål var det två stycken som omnämndes för deras potential till just äventyr, nämligen Okinawa, Japan, och Nicaragua, Centralamerika.

Ett annat spännande resmål för äventyrsresor är Costa Rica. Här finns regnskogar med många olika arter, ett otroligt djurliv och långa vackra sandstränder. Den som åker till Costa Rica kan njut av naturreservat, sol, bad, strandliv, nationalparker, vulkaner, regnskog, varma källor och mycket mer.

Ett annat alternativ är att resa till Galapagosöarna, som har ett alldeles unikt djurliv. Här kan man njuta av kryssningar och båtturer, antingen till de större öarna med många turister eller till de mindre och lite mer okända öarna. Vad som är så speciellt med djuren på Galapagosöarna är att många inte är särskilt rädda för människor, utan man har möjligheten att komma riktigt nära och fotografera med mera. Här finns naturligtvis också många chanser till sol och bad.

Ännu en spännande destination är Grönland, där man till exempel kan uppleva Arktis outforskade vildmark från Svalbard till Nordöstra Grönland och även kombinera detta med en tur på Island. Här finns unikt djurliv och storslagen natur samt riktigt spännande historia. Här är det norra halvklotets största och mest orörda vildmarker, bland annat med en nationalpark i Nordostgrönland som är dubbelt så stor som hela Sveriges land.

Man kan också åka på flera olika vandringsresor. En populär destination är Inkaleden som kan kombineras med en rundresa i Peru. När man vandrar på den legendariska Inkaleden kommer man till en av världens mest mytomspunna platser, nämligen ruinstaden Machu Picchu, Inkafolkets heliga tempelstad, i peruanska Anderna. Man kan också vandra i Borneo, Malaysia, vilken kan kombineras med bestigning av Mt Kinabalu. Regnskogen i Borneo är en av de äldsta och mest artrika i världen. Här kan man möta flygande ödlor och grodor, klättrande fiskar och insekter som ser precis ut som blommor. Man kan också se människans närmaste släkting i Asien, nämligen den rödhåriga orangutangen.

Det finns naturligtvis massor med andra destinationer att åka till om man vill åka på äventyrsresor. Vi rekommenderar starkt att antingen åka till resmål som mer eller mindre garanterar bra väder eller åka väl förberedd med kläder för alla väder. Det är inte roligt att åka på en resa oförberedd för regn, blåst eller liknande. Med de rätta kläderna och rätt humör kan dock en äventyrsresa bli ditt livs resa – en resa som du aldrig glömmer så länge du lever.

DELA DETTA INLÄGG