aretskvinna-diva

Årets Kvinna inom svensk sportbransch 2011: Eva Karlsson

aretskvinna-diva

Eva Karlsson, VD för outdoorföretaget Houdini Sportswear, har utsetts till Årets kvinna inom svensk sportbransch 2011. Priset delades ut av jämställdhetsminister Nyamko Sabuni, i samband med sportmässan Swesport. Priset är instiftat av Divas, det kvinnliga nätverket inom svensk sportbransch, som initierats och drivs av Svenskt Sportforum. 

60 kvinnor nominerades till priset och slutligen föll juryns val på Eva Karlsson. Nomineringen lyder som följer: 

”Genom att ta Houdini Sportswear från att vara ett företag bland många, till en framstående aktör på den svenska sportmarknaden har hon visat att hon väl uppfyller de affärsmässiga kraven vi har på pristagaren. Att inte minst de kvinnliga anställda hyllar hennes ledaregenskaper och förmåga att entusiasmera övertygar oss om att hon är en värdig vinnare av priset. Årets kvinna inom svensk sportbransch 2011 är Eva Karlsson” 

– Eva har gjort ett fantastiskt arbete på Houdini, och det är roligt att hon får uppmärksamhet för det, säger Jenny Tirén Berg, projektledare för Divas och informationsansvarig på Svenskt Sportforum. 

Priset instiftades som en del i Divas arbete att få fler kvinnor på ledande positioner i svensk sportbransch, något som det idag är ont om. Syftet med priset är både att uppmärksamma de kvinnor som lyckats ta sig till toppen och att visa på goda förebilder för andra kvinnor som vill ta sig uppåt i branschen. 

– Jag är såklart väldigt glad för det här priset, säger Eva Karlsson, och särskilt att det är mina medarbetare som nominerat mig. Det är tack vare dem och hela Houdini-teamet som vi nått sådan framgång. 

DELA DETTA INLÄGG