Annelie Pompe drar ut på äventyr med Bergans

Bergans inleder ett samarbete med äventyrerskan och fridykaren Annelie Pompe som är en sällsynt allsidig äventyrare. Hon har bland annat bestigit Mount Everest så väl som slagit världsrekord i fridykning, 126 meter. Därmed är hon världens högsta och djupaste människa.

– Vi kan inte tänka oss en bättre profil att arbeta med för Bergans i Sverige än Annelie Pompe. Hon är närmast en personifiering av det som vi kallar ”Turglädje”. Annelies drivkraft är glädjen i att vara ute i naturen samtidigt som hon gör imponerande saker. Att inleda ett samarbete med en välkänd profil som Annelie är helt i linje med vår strategi för Sverige, att göra Bergans synligare och synliggöra varumärket på rätt personer. Vi är mycket stolta och glada att Annelie väljer Bergans som huvudsponsor, säger Mark Suiker, exportchef på Bergans.

Annelie sysslar även med andra äventyrssporter som mountainbike, klippklättring, traillöpning och paddling. Just nu håller hon på att avsluta sitt projekt att bestiga den högsta toppen på alla kontinenter, The Seven Summits. Näst på tur står Carstensz Pyramid i Nya Guinea samt Vinson Massif i Antarktis. Under året släpper hon även en bok.

annelie11_high– Det känns jättekul att samarbeta med Bergans. Vi har glädjen i att vistas i naturen gemensamt och jag älskar färgerna, funktionen och passformen på tjejkläderna. Det ska bli roligt att inspirera till glädjefyllda resor och äventyr världen runt, både på höjden, bredden och djupet. Närmast bär det av till Kilimanjaro, en vandring från djungel till vinter och tillbaka igen. Sedan blir det lite hemmatid med föreläsningsjobb, träning och förberedelser inför ett världsrekordförsök i fridykning senare i vår. Sommaren kommer fyllas av klättring, surfing och vandring. Till hösten och vintern planerar jag att slutföra Seven Summits-projektet, säger Annelie Pompe.

Bergans of Norway är en av Skandinavens största leverantörer av kläder och utrustning för friluftsliv, skidåkning och jakt.

www.anneliepompe.com

DELA DETTA INLÄGG