16 skolklasser får gratis dag i skidbacken

Svenskt Sportforum och dess samarbetspartners har utsett 2015 vinnare av friluftsdagsstipendiet. Därmed får 16 klasser runt om i Sverige en friluftsdag där allt ingår; bussresa, liftkort och skidhyra.

Svenskt Sportforum med samarbetspartners har i åtta år delat ut friluftsdagsstipendier till skolor som därmed fått chansen att bjuda sina elever på en skidresa till en närbelägen skidbacke. I år får återigen hundratals elever tack vare detta stå på skidor. Följande klasser är årets stipendiater:

Klass och skola Ort Backe
Kärraskolan åk 8 Göteborg Alebacken
Parkskolans Förberedelseklass åk 6-9 Östersund Bydalsfj
Vårbackaskolan 5a Vårby gård/ Huddinge kommun Flottsbro
S:t Olofsskolan År 6 Sundsvall Hassela
Lärcenter Forshaga 9d Forshaga Hovfjället
Pilbäckskolan 4b Växjö Isaberg
Edsta skola klass 2-3 Hög Hudiksvall Järvsö
Britsarvsskolan 9a Falun Kungsberget
Södergårdsskolan åk 4-6 Huskvarna Mullsjö
Håksbergsskola åk 5-6 Ludvika Romme
Djurgårdsskolan 8c Eskilstuna Storsten
Smedbergsskolan åk 8-9 Vansbro Säfsen
Skäggetorpsskolan 9a Linköping Tolvmanna
Daltorpskolan Klass 9c Borås Ulricehamn
Hishultsskolan åk 4-5-6 Hishult Vallåsen
Svedenskolan åk 4 -9 Solna, Stockholm Väsjö


– Det här är något av det roligaste på hela året – när vi får ge skolbarn möjligheten att pröva på skidåkning, många för allra första gången, säger Claes Forsberg, VD för Svenskt Sportforum som är initiativtagare och arrangör av Friluftsdagsstipendiet. Vi önskar såklart att vi kunde ge alla de klasser som sökt stipendium chansen, det finns ett stort behov av ökade resurser för friluftsdagar i skolorna ute i landet.

Svenskt Sportforum delar ut stipendiet i samarbete med flera av sina medlemsföretag, SLAO (Sveriges liftanläggningars organisation), Skistar och Svenska Idrottslärarföreningen. I år sökte 140 klasser och en jury valde därefter ut 16 vinnare. Juryn består av representanter från skidleverantörerna, Svenskt Sportforum, Svenska Skidanläggningar och Svenska Idrottslärarföreningen.

svensktsportforum.se

DELA DETTA INLÄGG