stand-up-paddling-iloveoutdoor

Stand Up Paddling i Dalälven

stand-up-paddling-iloveoutdoor

I Love Outdoor träffade James från Kajaktiv under vårt besök på SOD och fick en inbjudan att besöka dem. Delar av styrkan letade sig upp till Dala-Floda en kall dag i mitten på september. Vi tittade på kommande nyheter, bjöds på god middag och passade på att prova SUP (Stand Up Paddling).

Vi kom fram till Dala-Floda tidig eftermiddag och fick oss en genomgång av sortiment och kommande nyheter. Efter en lättare fika och allmänt prat om friluftsliv och trender inom branschen så krängde vi på oss torrdräkterna för att bege oss ut på Dalälven.

Kajaktiv-shop James tog oss ut på en timmes färd längs älven där vi fick testa på olika modeller och lära oss grunderna. Det visade sig vara lika skoj och givande som vi hade förväntat oss. För er som inte testat så är det ett rent nöje och en riktigt rolig träningsform.

Lagom trötta och med skakiga ben efter vändan på älven väntade nu en varm bastu, kall dryck och en utsökt middag tillsammans med James och hans familj.

Stand Up Paddling är relativt nytt i Sverige och har inte riktigt fått fotfäste än, men Kajaktiv har en plan och en vision som verkar lovande. De har kunnig personal och det finns redan nu flertalet personer i vårt avlånga land som brinner för SUP och som garanterat kommer lyfta detta till en bra träningsform och ytterligare en roligt aktivitet i våra svenska vatten.

Vi på redaktionen gillar konceptet och tror att SUP kommer nå en bred publik i framtiden.

www.kajaktiv.se

DELA DETTA INLÄGG