stand-up-paddling

SUP – Stand Up Paddling

stand-up-paddling

SUP är en förkortning av “Stand Up Paddle” och kan kortfattat förklaras som att du står upp på en bräda samtidigt som du tar dig fram med hjälp av en paddel med längre skaft.

SUP är relativt nytt i Sverige, och kommer ursprungligen från Hawaii. Där några surfinstruktörer ställde sig på sina medellånga brädor och använde en lång paddel. Syftet var att få en bättre överblick över de inkommande vågorna och därmed kunna hjälpa eleverna.

 

Vi fick chansen att testa en uppblåsbar variant av SUP. Efter 10-15 minuter var vi igång och det var dags att surfa. Efter bara några minuter kände man sig stabil och även fast det var lugnt vatten och små vågor så gick det utmärkt att surfa dom små vågorna med hjälp av kraften från paddeln.
Man får en känsla av att man även kan surfa dom lite större vågorna utan problem men SUP känns som den passar de svenska vattnen utmärkt då man kan få ut sin ”surfabstinens” på de små vågorna.

Vi ger Stand Up Paddling ♥ ♥ ♥ ♥ med motiveringen att det är sjukt skoj och bra träning för framförallt magmuskler och balans.

Vill du veta var du kan testa eller köpa en SUP?
Surfa in på www.kajaktiv.se och se efter om de har testdagar i närheten.

DELA DETTA INLÄGG